Fúvós koncert és flamenco táncoktatás


2018-06-24 10:01:21  | cikk: Babos Petra  | 


Fúvós koncert és flamenco táncoktatás  főképe
Több százan látogattak el Pápán a Múzeumok éjszakája elnevezésű országos programsorozat részeként a város múzeumaiba.
Az Esterházy-kastélyban 18 órától 50 százalékos kedvezménnyel látogathatták a vendégek a barokk épületet a fél óránként indult tárlatvezetéssel. Sokan voltak kíváncsiak az időszaki kiállításra, Pablo Picasso tárlatára, a vállalkozó kedvűek pedig flamenco táncoktatáson is részt vehettek. Természetesen, ha már a kastélyban jár valaki, a barokk ruhás fotózás is elmaradhatatlan része volt az élménynek, így sokan felvették egy-egy fotó erejéig a korhű ruhadarabokat. Ezzel egy időben a kézműves műhelyben ízletes szotyis csigát sütöttek a látogatók, az ügyes kezű gyerekek és szüleik pedig macskát is készítettek. A Múzeumok éjszakájától látogatható a kastélyban az Esterházy Magánalapítvány kiállítása is az Estöri Junior Makett és Rajzverseny alkotásaiból. A tárlat Kismartonban és Fraknó várában volt már látható, most költözött át Pápára. Lehetett legyezőnyelvet is tanulni, a marionett színházban való bepillantás során nemcsak a bábozás művészetébe kóstolhattak bele, de legyezőnyelv titkait is megismerhették a látogatók. A legkisebbek a gyermekbirodalomban is játszhattak, kipróbálhatták a lego játszóasztalokat.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, nagy öröm számukra, hogy idén is nagyon sokat ellátogattak a kastélyba este, a tárlatvezetések maximális létszámmal indultak.
Nagy sikere volt a táncoktatásnak is

A Múzeumok éjszakáján a Zsinagógában első alkalommal Pápa Város Fúvószenekarának koncertjét is meghallgathatták az érdeklődők. Mógor-Schmidt Katalin, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, örömükre szolgált, hogy a Zsinagóga falai között játszhattak, ahová filmzenei részleteket hoztak a zenebarát közönségnek.
A zenekar az est során befolyt összeget a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület részére ajánlotta fel, támogatva az intézményt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!