50 millió forint óvodafejlesztésre


2018-06-22 15:05:31  | cikk: HuHa  | 


50 millió forint óvodafejlesztésre főképe
Pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból végzik el a Pápai Városi Óvodák kilenc tagintézményének nyári karbantartási, felújítási munkáit, sőt a Huszár Lakótelepi Tagóvodában egy nagyszabású beruházást is elvégeznek nyár végéig - tudtuk meg Unger Tamás alpolgármestertől és Csákvári Judit intézményvezetőtől.
Csákvári Judit intézményvezető és Unger Tamás alpolgármester a Huszár Lakótelepi Óvodában tájékoztatták a sajtó képviselőit

Az alpolgármester arról tájékoztatott, az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán nyert el 18 millió forintot a Huszár Lakótelepi Tagóvoda korszerűsítésére, a 18 fővel történő létszámbővítés infrastrukturális feltételeinek kialakítására. A városnak 6 millió forint önrészt kell biztosítania a beruházáshoz a pályázat szerint. Mindemellett a Pápai Városi Óvodák központi igazgatásának a Huszár oviba történő áthelyezésére, az adminisztratív tevékenységek új helyszínének kialakítására az önkormányzat 14 millió forintot biztosított az intézmény számára.
-Összesen 38 millió forint értékű beruházás fog megvalósulni a Huszár Lakótelepi Tagóvodában - közölte Unger Tamás.
Tágasabb öltözőket alakítanak ki

Az óvodában nagyon kicsik a csoportszobákhoz tartozó öltözők, így a legfontosabb beruházási elem, hogy ezen az állapoton változtassanak, valamint egy új csoportszobát alakítsanak ki, amivel 7 csoportos óvodává bővül a létesítmény - ismertette Csákvári Judit intézményvezető. A projekt részeként a jelenleg kihasználatlan tereket úgy alakítják át, hogy azok használhatók legyenek. A korábban főzőkonyhát is üzemeltető óvodában számtalan kicsi raktár és tárolóhelyiség van, ezek átalakításával, egybenyitásával méltó helyet kaphat a Pápai Városi Óvodák központi igazgatása, mely most rendkívül szűkös körülmények között működik a Szivárvány Óvodában.
-A projekt részeként orvosoljuk a szennyvíz-elvezetési problémákat, szükség szerint korszerűsítjük a fűtést, szigeteljük a tetőt, modernebbé tesszük a világítási rendszert, befejezzük a nyílászáró cserét - sorolta az elvégzendő munkákat.
Az öltözők bővítését részben a nem használt raktárhelyiségek bevonásával, másrészt az indokolatlanul széles folyosó szűkítésével érik el, hiszen a beruházás fontos része a helykihasználás optimalizálása.
Sok apró helyiség maradt vissza az egykori főzőkonyhából - ezekből alakítják ki az új központi igazgatást

Csákvári Judit kiemelte, a kivitelezővel történt mai egyeztetésen arról döntöttek, hogy a munkálatok már hétfőn megkezdődnek. A tervek szerint az építkezés augusztus elejére befejeződik, utána azonban még nagyon sok feladata lesz az óvodának, hogy szeptemberben már itt kezdődhessen az új nevelési év.
-A beruházás idejére meg kellett oldanunk a gyermekek elhelyezését, 4 hétig a Fáy Óvodában biztosítunk számukra helyet, ezt követően pedig az Erzsébetvárosi Óvodába járnak majd, természetesen saját óvónénijeikkel és dajkáikkal - közölte.
Megszűnnek az indokolatlan szélességű folyosószakaszok

Nemcsak a Huszár oviban lesznek munkák a nyáron, hiszen a nyári leállás ideje az, amikor az óvodák megszépülése, karbantartása megtörténhet. Az intézmény vezetése figyelembe véve a fontossági sorrendet határozza meg a beruházások egymásutániságát, de az elmúlt években mindig történhetett valami fejlesztés. A Szivárvány Óvodában tetőszigetelés és világításkorszerűsítés zajlik majd, több óvodában a már elvégzett kazáncsere után a faljavításokat, festéseket most tudják elvégezni és a tisztasági meszelések ideje is a nyár.
-Van még egy fontos beruházásunk: a gyermekágyak teljes cseréjét befejezzük az idén, ez öt óvodát érint - hangsúlyozta az intézményvezető.
Csákvári Judit tájékoztatójához kapcsolódva az alpolgármester elmondta, az önkormányzat biztosítja, hogy az intézmény költségvetésében keletkezett éves maradványt mindig korszerűsítési, fejlesztési célokra fordíthassák.
-Az óvodák nagyon fontosak számunkra, célunk, hogy a legkisebb pápaiaknak 21. századhoz méltó körülményeket biztosítsunk az óvodai nevelésben. Az önkormányzat számára kiemelt jelentőségűek az energetikai beruházások - fűtéskorszerűsítések, szigetelések, ablakcserék -, melyek hosszú távon költségmegtakarítást jelentenek, de azok is, melyek a gyermekek ellátásának körülményeit javítják, így a megfelelő terek, burkolatok, játszóhelyek, berendezések. Az idei évben összesen 50 millió forintot meghaladó értékben fordítunk a város óvodáinak felújítására, korszerűsítésére - összegezte.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!