Véget értek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő kivitelezési munkái


2018-06-21 18:57:33  | cikk: HuHa  | 


Véget értek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő kivitelezési munkái főképe
A mozgássérült parkoló kialakításával befejeződtek a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkái, a projektzárásig adminisztrációs és pénzügyi feladatokat kell még elvégezni - közölte a mai sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester a felújított épületegyüttesben, ahol felnőtt háziorvosi körzet, gyermekorvosi körzet és védőnői szolgálat működik.
-2017 szeptemberében kezdtük meg a rendelő átalakítását. Ez volt az első olyan projekt, aminek megkezdődött a kivitelezése. A projekt nagysága miatt viszonylag gyorsan elkészültek a munkák és március elején a felújított rendelőket át tudtuk adni az egészségügyi szolgáltatóknak. Egy projektelem maradt hátra, a mozgáskorlátozott parkoló kialakítása, de május végére ez is elkészült, és már csak az adminisztrációs és pénzügyi lezárás van hátra, így ez a projekt lesz az első, amit befejezünk - tájékoztatott.
60 millió forintból újulhatott meg a Huszár lakótelepen lévő egészségügyi alközpont

Az épület korszerűsítése során kisebb belső átalakításokat végeztek a helykihasználás optimalizálására, rendezték a helyiségkapcsolatokat, pótolták a korábban hiányzó funkciókat. Ezek az átalakítások belső válaszfalak építésével, illetve a meglévő teherhordó falakon nyílásbontással valósultak meg. A további hiányzó helyiségek pótlása céljából az épület előtti fedett, nyitott közlekedő részben beépült, az épület alapterülete 20,0 m2-rel megnőtt, a bővítményben mozgássérült WC és gyermekkocsi tároló létesült. A fejlesztés során az épület határoló falait és a zárófödémet hőszigetelték, az elavult nyílászárókat korszerű, hőszigetelt műanyag nyílászárókra cserélték. Az átalakítással érintett helyiségek új burkolatot kaptak. Az épület belső elektromos hálózatát felújították, a régi gázkazánt új, lényegesen jobb hatásfokkal működő kondenzációs gázkazánra cserélték. Ezekkel a beruházási elemekkel csökken az épület fenntartási költsége. Az épületbelsőt kifestették, a rendelő körül új járda és egy mozgássérült parkoló épült.
A projekt egy parkoló kialakítását tette lehetővé, a város többet is épít

A városvezető a sajtótájékoztatón kiemelte, a projekt egy mozgáskorlátozott parkoló kialakítását tartalmazta, de a város további környezetrendezést is tervez.
-Most mindenki számára érthető vált, miért beszéltünk arról, hogy ezekhez a projektekhez kísérőberuházások szükségesek. Látszik, hogy a rendelő előtt van egy kőburkolatos parkolóhely, mellette kétoldalt pedig murvás, poros a terület. Ahogy ígértük, számunkra ez a beruházás akkor lesz teljes és akkor fog véget érni, ha az épület környezetét is rendezni tudjuk, további parkolók megépítésével.
Hogy ez utóbbi munkák mikor készülhetnek el, az attól függ, hogy a kormánytól mikor kapja meg a város a jóváhagyást hitelfelvételi kérelmére, hiszen az a beruházás hitelből valósul meg.
Újváry Hajnalka igazgató az első tapasztalatokról beszélt

A márciusban átadott épületegyüttes első tapasztalatairól Újváry Hajnalka, az Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója, nyilatkozott. Mint mondta, az épület szigetelése hozta a legnagyobb változást, hiszen most kellemes hőmérsékletben várakoznak a betegek és dolgoznak az orvosok, védőnők. A rendelők és várók komfortkörülményei jelentősen javultak és megszépültek.
-A pályázat keretében új eszközöket és bútorokat is vásárolhattunk, a váróhelyiségekben új padokat helyeztünk el, a rendelőkben egyedi, méretre gyártott munkaasztalokat készíttettünk, új szekrényeket vásároltunk a hatalmas mennyiségű iratanyagnak. Fontos, hogy egy pihenőteret is ki tudtunk alakítani az itt dolgozók számára, ez is javítja a munkakörülményeket.

A 60 millió forintos projekt hivatalosan ez év augusztus 31-én zárul - tudtuk meg.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!