Kiemelkedő félévet zárt a Bakony Judo Klub


2018-06-21 13:44:02  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Kiemelkedő félévet zárt a Bakony Judo Klub főképe
Országos és nemzetközi sikerektől volt hangos a Bakony Judo Klub utánpótlásai számára a versenyszezon első féléve. Számos dobogós és értékes pontszerző helyezéssel öregbítették az egyesület és a város hírnevét a judokák, akik egy egyhetes edzőtáborral, majd egy családi nappal térnek közel másfél hónapos nyári pihenőre. Végh Józseffel, a klub edzőjével az elmúlt hónapok történéseit elevenítettük fel.
- A vártnál is jobban alakult az eddigi szezonunk, a gyerekek a legtöbb esetben mindent vagy még kicsivel annál is többet hoztak ki magukból - mondta a fiatalok egyik felkészítője. - Az országos diákolimpia döntőn diák 'C' korosztályban Bakos Hanna a dobogó harmadik fokára állhatott fel, diák 'B' korcsoportban Fekete Barbara, a serdülőknél Dékány Bálint egyaránt ötödik lett, újoncunk Kondor Alina hetedik helyen tudott végezni. Szintén ezen a versenyen -73 kilogrammban Szolga Gábor Zalán csak a döntőben maradt alul, jó formáját pedig az Európa-kupára is megőrizte ahol pontszerző, hetedik lett. Piriti Rebekának a serdülő országos diákolimpiai seregszemlén több klubtársához hasonlóan kevésen múlt az éremszerzése, idén végül ötödik lett, egy korosztállyal feljebb, az ifjúságiak között viszont bronzérmet szerzett. Rebit a serdülő Európa-kupán is elindítottuk, ahol pályafutása eddigi legjobb eredményét elérve három győzelemmel szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A junior országos diákolimpián Pákozdi Bence két mérkőzés után a hetedik helyen zárta a versenyt, Tóth Kristóf egy gyengébb kezdés után összeszedte magát és ezután csak győzelmekről szólt a szereplése, végül az egy korosztállyal idősebbek között harmadik helyen zárt.
Végh József hozzátette, barna öves felnőtt sportolóik - Szolga Gábor, Végh Ninett, Pákozdi Bence, Popovics János valamint Sági Dániel - fiatal koruk ellenére már elkezdetek kacsintgatni az edzői pálya felé, felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújtanak az edzéseken, versenyeken, az edzőtáborban. A judokák június 18-22 között közösen táboroznak, majd a családi napot követően jól megérdemelt pihenőjükre vonulnak. A sportolókat Végh József mellett Véghné Vadas Mercedes, Dékány Attila és Kovács Gábor készítette fel.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: judo
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!