Gazdag programkínálat az Esterházy-kastélyban a Múzeumok éjszakáján


2018-06-20 17:41:59  | cikk: Babos Petra  | 


Gazdag programkínálat az Esterházy-kastélyban a Múzeumok éjszakáján főképe
Az Esterházy-kastély is gazdag programkínálattal várja június 23-án, szombaton a látogatókat 18 és 24 óra között.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, ebben az évben is megtartották a jól bevált programijaikat. 18 órától 30 percenként indulnak a tárlatvezetések. Az elmúlt években minden csoport nagy létszámmal indult, remélik, az idén sem lesz ez másként.
-Az érdeklődők a Pablo Picasso időszaki kiállítást is megtekinthetik, valamint 20 óra 30 perctől flamenco táncoktatásra várják azokat, akik kipróbálnák ezt a táncot. Ennek a Picasso kiállítás megnyitón nagy sikere volt. A kézműves műhely is kitárja kapuit, itt Marcsi nénivel frissen sült finom szotyis csigát süthetnek és aranyos cicát készíthetnek az érdeklődők. Idén sem marad el a nagysikerű barokk ruhás fotózás sem. Lehet majd legyezőnyelvet is tanulni, a marionett színházban való bepillantás során nemcsak a bábozás művészetébe kóstolhatnak bele, de legyezőnyelv titkait is megismerhetik a látogatók. A legkisebbek a gyermekbirodalomban is játszhatnak, kipróbálhatják a lego játszóasztalokat - mondta Boros Katalin, majd hozzátette, egy különleges kiállítással is készülnek, hiszen a Múzeumok éjszakájától látogatható a kastélyban az Esterházy Magánalapítvány kiállítása, az Estöri Junior Makett és Rajzverseny alkotásaiból. A tárlat Kismartonban és Fraknó várában volt már látható, most költözik át Pápára.
Az ügyvezető kiemelte, nagy örömükre van makett a pápai kastélyról is, egy szombathelyi és egy pápai diáktól is. A győztes pályamunkát ógyallai tanuló készítette.
Boros Katalintól megtudtuk, a Zsinagógában is egy különleges program várja a zene szerelmeseit, ott Pápa Város Fúvószenekara fog majd koncertet adni 20 órától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!