Jelesre vizsgázott a női szakág


2018-06-20 17:22:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jelesre vizsgázott a női szakág főképe
Bajnoki cím, ezüstérem és az előkészítő korcsoportokban szemmel látható fejlődés jellemezte a Pápai Egyesített Labdarúgó Club lány és női szakágának idei évét. A klub felnőtt csapata a Veszprém megyei bajnokságban megszakította az ajkaiak négy éve(!) tartó sorozatát, és az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bajnoki címet ünnepelhetett. Az U19 a Kaposvár mögött odaért a második helyre, az U16-osoknak pedig nem sokon múlott a harmadik hely. Pődör Ákos szakágvezető sikeresnek értékelte a 2017/2018-as szezont.
- A kicsikénél az elsődleges cél természetesen az volt, hogy a korosztályokat felépítsük, ami sikerült is, hiszen az U7-es, U9-es, U11-es és U13-as Bozsik Programban is tudtunk csapatot indítani. Büszkék vagyunk rájuk, mert nem sok egyesületnek sikerült ezt kiviteleznie, Egyed Ákos jó munkát végzett a gyerekekkel. A versenykorcsoportok is jól teljesítettek, a keresztpályás U14-es pontvadászatban a lányok abszolút megállták a helyüket, célunk itt az volt, hogy játéklehetőséghez jussanak, fejlődjenek és felkészüljenek a következő szezonra, amikor már nagyobb pályán kell bizonyítaniuk. Büszkék vagyunk az U16-ra is, mely nemcsak csapatszinten, hanem egyénileg is szép teljesítményt nyújtott, sajnáljuk, hogy nem sikerült dobogóra állni, mert megérdemelték volna a lányok.
Az U19 magabiztos meneteléssel szerezte meg a második helyet, tavasszal a későbbi bajnok Kaposvár elleni döntetlen után sorozatban nyolc győzelmet ünnepelhettek. Pődör Ákos kiemelte a Nyáráddal közösen indított alakulat teljesítményét, mely tíz ponttal előzte meg a legfőbb rivális Ajka gárdáját. Mint megtudtuk, az egyesületnél folyó munka elismeréseként a Telkiben megrendezett Női Labdarúgás Napján Pődör Ákos és Tóth Ferenc felkérést kapott a keleti U16-os válogatott irányítására, de nemcsak a trénerek, hanem pápai játékosok is képviselték a PELC-et, a rendezvényen Szalay Júlia a nyugati U16-os, Beimli Katalin, Marton Viktória, Pődör Patrícia a nyugati U19-es csapatban lépett pályára. Csébi Luca szintén meghívást kapott, de sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. A szakember elmondta, rövid pihenő után ismét belevetik magukat a munkába, hiszen a következő szezonban még több munka vár rájuk.
- Mindig próbálunk előbbre lépni, ennek eredményeképpen a női felnőtt csapatunk a következő szezont már az NB II-ben kezdi, ami nagy kihívás elé állítja a vezetőket és a játékosokat, de igyekszünk ezeknek megfelelni - tette hozzá Pődör Ákos.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: PELC
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!