Lenyűgöző artista bemutató a Fő téren


2018-06-18 08:00:12  | cikk: Babos Petra  | 


Lenyűgöző artista bemutató a Fő téren főképe
A 28. Pápai Játékfesztivál harmadik napjának délutánján különleges produkciókat láthattak a fesztiválra látogatók a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola hét rendkívül ügyes tanulójának jóvoltából. A nyárias melegnek köszönhetően ismét benépesült a Fő tér, s pillanatok alatt az artisták vonták magukra a figyelmet.
-A gyerekek 11 éves kortól kezdhetnek tanulni nálunk. A képzés első négy évében a növendékek előkészítő-, alapozó képzésben vesznek részt. Az előkészítő képzés során a cirkuszművészet szakágainak alapjait sajátítják el. Tanulnak: akrobatikát, ügyességet (zsonglőrözés, egyensúlyozás golyón, görgőn, gólyalábon stb.), függőszert (trapéz, gyűrű, vertikális kötél), pantomimet, táncot. A 9. évfolyamtól kezdődően növendékeink alkalmasságuknak megfelelő szakon folytatják tanulmányaikat. A 10. évfolyamtól még egy szaktantárgyat sajátítanak el tanulók, így végzéskor többségük két produkcióval kezdi meg művészi pályáját. Kötelező elméleti tantárgyként megjelennek a cirkusztörténet és a gazdasági, valamint a jogi ismeretek tantárgyak. Intézetünk az alábbi szakokon folytat képzést: akrobata, légtornász, egyensúly, zsonglőr, bohóc, valamint ezek kombinációi - mondta a növendékek kísérője, Török Ferenc ügyességtanár, aki hozzáfűzte, a diákjaik nagyon elkötelezettek, szívvel-lélekkel csináljak a produkciókat. A diákok természetesen közismereti tantárgyakat is tanulnak.
Az elmúlt évtizedek alatt az Intézet jelentős változáson ment át. Ma már évente 100 növendék, közel húsz tanár irányításával készül választott pályájára. Tantestületünket komoly művészi pályafutással rendelkező kiváló artisták, kitűnő torna szakedzők, valamint tánc-, zene- és pantomim művésztanárok alkotják.
A mai napon a pápaiak 16-17 éves drótkötéltáncosnak, kézenállóknak, hullahoppos és görgős lányoknak csodálhattak a járókelők. A produkciókat mindvégig vastapssal és hangos éjjenezéssel díjazta a közönség.
A 28. Pápai Játékfesztivál Magyarország prémium party- és showzenekarának, a Vegas Showband fergeteges koncertjével zárult. Rengeteg stílusban otthonosan mozgnak, énekeseik pedig változatosan és hitelesen hozzák a legismertebb sztárok dalait, markáns vokálokkal fűszerezve. Az Abbától a Neotonig, Tina Turnertől és Demjén Ferenctől az AC/DC-ig több mint másfél órán keresztül szóltak a jobbnál jobb dalok, a közönség pedig együtt dalolt és táncolt a remek hangú énekesekkel.
A 28. Pápai Játékfesztivál tűzijátékkal, majd DJ Novák partijával zárult a vasárnap késő esti órákban.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!