Színház, zene, cirkusz és kutyák a Várkertben


2018-06-17 20:42:16  | cikk: ha  | 


Színház, zene, cirkusz és kutyák a Várkertben főképe

Vasárnap délután is nagy volt a nyüzsgés a Várkertben, hisz mind a Kézművesek kertje, mind a Játékváros számos látnivalót kínált, s természetesen a színpadi produkciók sem maradhattak el. A Játékváros -gyerekparadicsom újabb elemmel bővült, vasárnapra megérkezett a ládacsúszda, melynél sorban álltak a gyerekek, épp úgy, mint a felhővadászatnál.

Csúszik a láda!

Ezen a napon az állatvédők is ott voltak a Várkertben. A Pápai Humán Állatvédő Egyesület nyolc kutyussal és tizenegy önkéntessel képviseltette magát a rendezvényen. " Fogadj örökbe egy kutyát - ezzel rögtön két életet menthetsz meg!" - ez a csoport egyik mottója, hisz a menhely telt házzal működik, így ha örökbefogadunk egy kutyust, akkor az ő helyére kerülhet egy újabb kóborló eb. Gaálné Nagy Dorisz alelnök hangsúlyozta, hogy az ivartalanításban anyagi segítséget nyújtanak a gazdiknak, azért, hogy minél kevesebb olyan kölyök szülessen, mely aztán az utcán végzi. A Játékfesztiválon sok érdeklődő odament a standjukhoz, a járókelők megsimogatták a kutyusokat, és információkat kaptak az örökbefogadás menetéről.

A menhelyen élő kutyusok nagyon hálásak voltak a simogatásért, de leginkább egy szerető gazdinak örülnének

A színpadon a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoportját a Magyar Népmese Színház követte. A kóró és a kismadár című mesében a kismadár nagyon egyedül érzi magát, ezért a kóróval szeretne összebarátkozni, de a büszke kényes kóró nem áll vele szóba. Segítségül hívja a kecskét, a farkast, a falut, a tűzet, vizet, a bikát, a bunkót, a férgecskét, de hiába, nem hallják meg a kismadár egyszerű kérését. Végül a kiskakasnak éppen arra van szüksége, amit a kismadár felajánl neki, így gyorsan visszaér a staféta, s a mese végén a kóró együtt énekel a kismadárral és közben ringatja. Az interaktív történetet ezúttal is zenei betétek színesítették, hisz a Magyar Népmese Színház ügyel arra, hogy népmesei forrásokból táplálkozzanak előadásaik és hogy a népzene is helyet kapjon a műsorban.

A kismadár végül összebarátkozik a kóróval

Kicsit később a gyerkőcöket az Iszkiri Zenekar szórakoztatta tovább. Tekergő mamutok, ijedős szuperhősök, száguldó manók... itt bármi megtörténhet - így konferálták fel a zenekart, melynek mindhárom gitárosa apuka, így aztán tényleg értenek a gyerekek nyelvén. A tanárokból álló csapat vicces dalokat ír, de komolyan veszik a zenélést. A céljuk az, hogy a mesevilágot átültessék a hétköznapokba, a kicsi közönséggel együtt keressék meg a manókat, csodás lényeket. Ebben a pápai gyerekközönség is partner volt.

Az Iszkiri zenekart már nagyon várta a közönség

A Kuttyomfitty Társulat 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan műsorokat mutasson be a zömmel gyermekek alkotta közönségnek, hogy a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttassa őket. A műsorukban olyan világszámok kaptak helyet, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal! De nem hiányozhatott a medvetáncoltatás, voltak idomított kecskék, erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás, akrobata csapat. A gyerekek is beléphettek ebbe a különleges világba, részesei lehettek a mókás cirkusz produkciónak.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!