Játékváros a Várkertben


2018-06-17 12:03:46  | cikk: Babos Petra  | 


Játékváros a Várkertben főképe
Gyermekzsivajtól volt hangos szombat délután a Várkert. A 28. Pápai Játékfesztivál keretein belül szombatra a Várkert gyermekparadicsommá alakul, s rengeteg játékot próbálhatnak ki az apróságok. A Várkertbe belépve a Kézművesek kertje fogadta a fesztiválozókat, ahol határainkon túli és hazai kézműves mesterek, tárgyalkotók kínálták szebbnél szebb portékájukat. A Várkert fáinak hűs lombjai alatt számos helyi és vendégegyesület mutatkozott be az érdeklődők előtt, s mindannyian különféle szórakozási lehetőséget kínáltak az érdeklődőknek.
A Játékvárosban kreatív kézműves kuckó, népi játékok, körhinta, parti-és társasjátékok, baba-és gyermeksziget, életmód-sziget, hordóvonat várta a gyerekeket. A színpadon ezen idő alatt helyi és vendég csoportok mutatkoztak be, fellépett a Buborék együttes és a Pápai Musical Stúdió is.
Müller Orsolya kulturális szervező elmondta, igyekeznek a gyermekjátékokat a Várkertbe koncentrálni annak ellenére, hogy a Fő téren is számos játékkal várják az érdeklődőket.
Idén újdonságként felhővadászatot is szerveztek a gyerekeknek, amit nagyon élveztek, hiszen pilótának öltözhettek be, s úgy „lőhették a felhőket” az égen. Természetesen volt pónilovagoltatás, és sok kézműves foglalkozás is. Idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is kitelepült szombat délutánra, akik az egészséges táplálkozást, kifejezetten a gyümölcs és zöldségfogyasztást népszerűsítették kóstolókkal egybekötve. Egyedi játékokat hozott el városunkba a Csupa Csoda Vándor Játszópark is, akik már egyszer egy gyermeknapon jártak Pápán, akkor is nagy sikert arattak a gyerekek körében.
Népszerű volt a rajzgép

A Csupa Csoda Vándor Játszótérnél olyan játékokkal találkozhattak a családok, amelyek pici csodák, nem mindennapiak, ilyen például a saját készítésű rajzgép, a fociflipper, a célbadobós játék, de különleges még az illatfelismerő, a tapogató, a dallamkirakó játék is.
Czibula Erika szervező elmondta, céljuk, hogy olyan játszóparkot hozzanak el, amelyben a generációk együtt tudnak önfeledten játszani.
-Nagy öröm, hogy ismét Pápára jöhettünk, ahol jól érezzük magunkat. Már péntek este megérkeztünk családilag, s elmentünk a Várkertfürdőbe egyet lubickolni. Megtekintettük a belvárost, s a Játékfesztivált is, ami szerintünk nagyon jó program - tudtuk meg Czibula Erikától.
Nagy Evelinnel és családjával a Várkertben találkoztunk. A kislány kérdésünkre elmondta, évek óta ellátogatnak a Játékfesztiválra, hiszen nagyon sok jó játékot lehet kipróbálni. Idén is kézműveskedett kedvére, valamint a Fő téren is jártak. A mosolygós lánytól megtudtuk, terveik között szerepel, hogy vasárnap az Iszkiri zenekar koncertjére is ellátogatnak testvérével és szomszédjával.
A Fő téri forgatagban mászófal, 3D-s karika, snookball várta a fesztiválozókat. A gyerekek hűsítő medencében élvezhették a nyarat. A család minden tagja bekapcsolódhatott a tér színezésébe, ugyanis egy nyolc méter széles óriás kifestő mindenkit kreatív, alkotó kalandokra csábít a hétvégén.
A kiváló program nemcsak a gyerekeknek volt kitűnő kikapcsolódás, hanem a felnőttek is jól szórakoztak.
A hatalmas játékvárossá alakult Várkertben mindenki jól érezhette magát a 28. Játékfesztiválon. A szervezők vasárnap is várják a családokat 14 órától a Várkertben és a Fő téren is egyaránt. Délután a Várkerti színpadon fellép a Magyar Népmese Színház, az Iszkiri Zenekar és a Kuttyomfitty Társulat is.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!