Beiktatták Polgárdi Sándor esperest


2018-06-17 09:04:30  | cikk: ha  | 


Beiktatták Polgárdi Sándor esperest főképe

Az idei év a tisztújítás jegyében telik a Magyarországi Evangélikus Egyházban. Tavasszal gyülekezeti szinten zajlott ez, júniusban az egyházmegyei és egyházkerületi tisztségviselőket iktatják be, ősszel pedig a zsinat tagjait választják meg. Mind a hat egyházmegyében esperes- és felügyelőválasztás volt a közelmúltban, többen újra bizalmat kaptak, néhányan helyen pedig történt váltás. A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese ismét Polgárdi Sándor lett, aki így már harmadik ciklusát kezdi meg, a felügyelői pozícióban Henn Lászlót Bálintné Sári Judit váltotta.

A beiktatás helyszíne a pápai evangélikus templom volt. Polgárdi Sándor tíz éve szolgál Pápán, 2008-ban iktatták be hivatalába először pápai lelkipásztorként, majd esperesként, akkor egy tört ciklusban, aztán 2012-ben már hat évre választották meg, s most ismét ő a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese. - Az esperesi tisztség az a szolgálat, mely őrködik az egyházmegye élete felett - mondta az esperes. - Ha kitekintünk, akkor a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület egyik legnagyobb egyházmegyéje a miénk, a 75 gyülekezet, 26 anyagyülekezet szinte hálószerűen öleli át az egyházmegye településeit, falvakban, városokban, szórványban egyaránt - tette hozzá Polgárdi Sándor.

Szemerei János püspök iktatta be hivatalába Polgárdi Sándor esperest

- Az evangélikus gyülekezetekre jellemző az élni akarás. Minden szinten megtörténik idén a tisztújítás, mindenki új tervekkel, új lendülettel, a tapasztalatok hasznosításával lát munkához. A Veszprémi Evangélikus Egyházmegyében is bizakodóan tekinthetünk a jövőbe, hiszen körünkben itt van az Ige, melyből erőt merítünk. Fontos feladatunknak tekintjük, hogy minden gyülekezetben legyen lelkipásztor, hisz sajnos lelkészhiány van - mondta Polgárdi Sándor, majd hozzátette, hogy több fiatal is végez most a teológián, így bizakodva tekint a jövőbe ebben a kérdésben is.

A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye gyönyörű helyen van, itt található a legtöbb Árpád-kori templom, de nagyon sok oktatási intézmény is van, iskolák vagy óvodák Pápán, Marcaltőn, Várpalotán, Veszprémben, s az evangélikus egyház diakóniai szolgálatát elkezdte Devecserben is. Polgárdi Sándor elmondta, szeretné csökkenteni a lelkészekre háruló feladatok mennyiségét, hitoktatók, segítők bevonásával, hogy a lelkészek a gyülekezeti munkára tudjanak összpontosítani.

Polgárdi Sándort Szemerei János püspök iktatta be hivatalába, espereshelyettes Dr. Zsednai Józsefné várpalotai lelkész lett.

Képek:


Címkék: evangélikus
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!