Hét sportágban vetélkedtek


2018-06-16 15:31:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hét sportágban vetélkedtek főképe
A Pápai Játékfesztivál változatos programkínálatában idén is helyet kapott a Nemzetközi Sporttalálkozó, közismertebb nevén a Miniolimpia. A sportesemény keretein belül hazai és határon túli települések képviselői hét sportágban mérték össze ügyességüket. Idén asztalitenisz, sakk, kosárlabda, atlétika, tenisz, judo és úszás sportág szerepelt a programban, a pápaiak mellett Kampen, Losonc és Leinefelde képviselői érkeztek meg a versenyhelyszínekre, sőt a tavalyi évhez hasonlóan a Zhejiang- valamint a Nantong Egyetem diákjai és kísérőik is városunkba látogattak, természetesen velük a ping-pong asztalok mellett találkozhattunk. Az ünnepélyes megnyitót ezúttal nem a Sportcsarnokban, hanem PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskola tornatermében tartották volna, ám ez valamilyen okból elmaradt. Így a résztvevők a reggeli után rögtön a versenyhelyszíneikre utaztak, a Tarczy Lajos Általános Iskola tornatermében természetesen minden szempár a kínai versenyzőkre szegeződött, akik a Bánhidi Márk Emlékversenyre érkeztek. Dudás Szabolcs elégedettségének adott hangot, mint mondta, nemcsak a kínaiak miatt volt magas a színvonal, hanem a két év után visszatérő kampeniek és az európai ranglistán harmadik helyen álló Pad Franciska miatt is. Közben az Erzsébet ligeti teniszpályákon javába zajlottak már a szettek, Jámpa Péter sportágfelelőstől megtudtuk, Losoncról két versenyző érkezett a küzdelmekre, velük kiegészülve közel húszan játszottak. A lányoknál a losonci Varga Rebeka meg is nyerte korosztályát, ezt leszámítva csak pápaiak örülhettek, Krasnyánszki Bálint, Horváthné Bíró Lídia és Koch Róbert is átvehette a győztesnek járó serleget.
A sakk-partikat idén is a Huszár Közösségi Házban bonyolították le, sajnos folytatódott a korábbi években tapasztalt tendencia, miszerint csökken a nevezők száma, idén mindössze heten ültek asztalokhoz.
Az időjárásnak hála 2000-ben és utána születettek részvételével ragyogó időben a Munkácsy Mihály Általános Iskola sportpályáján versenyeztek az atléták, 100, 400 és 800 méteres síkfutásban, 4x100-as váltóban, távolugrásban és súlylökésben. Kampen, Losonc és Pápa csapatai vetélkedtek egymással, hazai részről pedig születtek szép sikerek, Könyves Kitti 100 méteren, Flórián Rebeka és Figerl Boldizsár 800 méteren első lett, Horváth Regina 400-on második helyen ért célba, mellettük a váltók sem vallottak szégyent.
Losonci és leinefeldi judokákkal találkoztak a tatamin a házigazdák az Acsády Ignác Szakképző Iskola tornatermében, ahol négy korcsoportban és súlycsoportban közel 50-en küzdöttek. Végh József, a Bakony Judo Klub edzője a megnyitón felhívta a figyelmet arra, hogy a bajnokság elsősorban a játékról és a sportbaráti kapcsolatok ápolásáról szól.
U16-os mérkőzést és streetball bajnokságot rendeztek a kosárlabda szerelmeseinek az Acsády tornatermében, Pápa és Celldömölk utánpótlásai közül végül a házigazdák örülhettek, akik 72-31-es, magabiztos sikert könyvelhettek el. A streetball küzdelmek végül a Bakos és bandája fantázianevű csapatnak sikerült a legjobban. Hernádi Tamás, a Pápai Kosárlabda Club elnöke elmondta, egy héten belül a Perutz stadion melletti palánk javítása is elkészül, így azt a tervek szerint a pápaiak és környékbeliek jövő hétvégén ismét birtokba vehetik.
Öt korosztályban, négy úszásnemben 270 nevezés érkezett a versenybizottsághoz, a Várkertfürdőben hat egyesület úszói álltak rajtkőre. Tapsonyi Gábor, a PUSE elnöke kifejtette, az Úszósuli Körversenyhez hasonlóan a megmérettetés célja az utánpótlás számára a versenyzési lehetőség biztosítása valamint a rutin- és élményszerzés volt, mely maradéktalanul meg is valósult.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!