Nyuszirodeó és virgonckodó buborékok - megkezdődött a Játékfesztivál


2018-06-15 21:04:02  | cikk: Babos Petra  | 


Nyuszirodeó és virgonckodó buborékok - megkezdődött a Játékfesztivál főképe
Középiskolás diákok öltöztették a Fő teret fesztivál köntösbe a 28. Pápai Játékfesztiválra. Játékból már a fesztivál ma délutáni, első rendezvényén sem volt hiány, hiszen közel 50 ovis és kisgyermek ült kis motorra a Fő téren, hogy részt vegyenek a nyuszirodeón, amely a Nagytemplom körül ment. Az apróságok nagyon élvezték a rodeót, igyekeztek minél gyorsabban hajtani a játékokat. A célba érkezve a versenyzők buborékfújót kaptak ajándékba, így ennek, valamint a téren felállított buborékos játszóháznak köszönhetően pillanatok alatt színes buborékok között énekeltek együtt kicsik és nagyok a Pápai Musical Stúdió Játsszunk együtt! című vidám gyermekműsorán.
A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskola asztalos tanulói által elkészített padokat a három pápai gimnázium diákjai dekorálták ki. Az elkészült padok a fesztivál ideje alatt a Fő téren megtekinthetőek a Plébániasoron, virtuálisan pedig a fesztivál honlapján, a Fesztivál padja címen lesznek láthatóak. A padokra elektronikusan lehet szavazni, a legtöbb voksot elért diákalkotó Várkertfürdő belépőt kap ajándékba.
A Musical Stúdiósok fülbemászó dallamaira percek alatt megtelt a tér, s együtt énekeltek és táncoltak a jelenlevők.
Közben a téren még többen gyűltek össze Pápa Város Fúvószenekarának könnyű, zenei koncertjén, melyen a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoportja működött közre.
A késő délutáni nyüzsgés után estére még többen kilátogattak a térre, ahol az Ocho Macho pörgős koncertje, majd DJ Döme térbulija zárta a napot.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!