Tovább a megkezdett úton - sikeres volt a pápai utánpótlásév


2018-06-14 12:46:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tovább a megkezdett úton - sikeres volt a pápai utánpótlásév főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club számára véget értek a 2017/2018-as futballév küzdelmei. Az előkészítő- és versenykorcsoportok egyaránt sokat dolgoztak és jól helytálltak a különböző versenyrendszerekben. Pozitívum, hogy a bajnokságokban a klub összes csapata teljesítette a minimális elvárást, a tíz közé kerülést. Természetesen voltak olyan alakulatok, akik ennél sokkal jobban szerepeltek, bajnokságot ünnepelhetett a Veszprém megyei bajnokságban szereplő fiú U16-os és felnőtt női csapat, a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott az U19-es lány gárda, de a fiú U19-es és a lány U16-os alakulat is csak az utolsó fordulóban szorult le a dobogóról. Az idei év tapasztalatairól Lengyel Ferenc szakmai igazgatót kérdeztük.
- Összességében nem lehet okom panaszra, 2014-es kinevezésem óta talán az idei volt a legstabilabb évünk, az alapcélkitűzést - az első tízbe kerülést - mindegyik korosztály teljesítette - tekintett vissza a szakmai felelős. - Nem sokon múlt, hogy az eredmények még szebbek legyen, hiszen az utolsó pár forduló előtt több csapatunk is eséllyel pályázott a dobogóra. Az U12-nek és az U13-nak egy új rendszerben kellett helyt állnia, ami nem volt egyszerű, de a kezdeti nehézségek után Horváth Imre szépen összerakta az együtteseket, tartalmas játékot nyújtottak és a sikerek sem maradtak el. Az U14-nél tudtuk, hogy nehéz szezon lesz az idei, ez be is jött - végül ha csak az utolsó fordulóban is - de sikerült beverekednie magát a fiúknak a 10. helyre. Az U15 sokáig versenyben volt a dobogóért, de a negyedik helyük így is dicséretes. A megyei bajnokságban miután nem indult a Veszprém, az U16-os együttessel szemben elvárás volt a bajnoki cím, amit a csapat nagyon meggyőző játékkal teljesített is, gratulálok az aranyérmükhöz. Az U17-nél és az U19-nél azért megsüvegelendő Igor Nicsenko munkája, mert évek óta ez a két korosztály az, ahol elfogyunk, köszönet a fiúknak, amiért kitartottak, nem is akárhogy, hiszen kevésen múlt, hogy az U19 odaérjen a dobogó harmadik fokára.
További pozitívum a szezonnal kapcsolatban, hogy a klub három labdarúgója, Szigeti Ákos, Mogyorósi Martin és Molnár Lajos is pályára léphetett az NB III-ban, ám Lengyel Ferenc szerint ez csak részsiker.
- A Perutz FC-vel a kezdetek óta kiváló a kapcsolatunk, de őszintén szólva, arra számítottam, hogy miután ősszel szinte biztossá vált a bennmaradás, a gyerekeink több játékpercet kapnak. 10-12 játékosunknak van kettős játékengedélye, így a játékpercek tekintetében többel kalkuláltam. Bízom benne, hogy ebben lesz változás, nagyban segítené a munkánkat, ha a vezetőedző gyakrabban dobná be őket a „mélyvízbe”.
Lengyel Ferenc a lány vonallal kapcsolatban kifejtette, nagy fejlődésen megy keresztül, az edzők sokat és jól dolgoznak. Látható az előrelépés, bizonyítja ezt az is, hogy a klubból több játékos és edző is meghívást kapott az utánpótlás válogatottba. Az előkészítő korcsoportoknál sem lehet ok panaszra, hiszen a gyerekek lelkesek és a Bozsik tornákon mostanra partiban vannak a nagyobb egyesületekkel. A szakmai vezetőt végül a folytatásról is faggattuk.
- A már jól bevált módon folytatjuk az évet, másfél hónapos szünet után a legkisebbek augusztus közepén, a versenykorosztályok július második felében kezdik az alapozást. Nagy változást nem tervezünk, a négy éve megkezdett úton szeretnénk továbbhaladni - zárta a beszélgetést Lengyel Ferenc.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: PELC
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!