Játék, szórakozás, élmény minden mennyiségben - hétvégén ismét Játékfesztivál


2018-06-13 15:27:55  | cikk: Babos Petra  | 


Játék, szórakozás, élmény minden mennyiségben - hétvégén ismét Játékfesztivál főképe
A huszonnyolcadik Pápai Játékfesztiválon ezúttal is számos kulturális és szórakoztató program várja majd az érdeklődőket. A három napos rendezvény pénteken, azaz június 15-én kezdődik és vasárnap késő estig tart.
Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója elmondta, a minősített fesztivál címmel rendelkező Pápai Játékfesztivál három napon át kínál tartalmas és színes szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
-Első alkalommal került a Játékfesztivál rendezvényeinek gazdag kínálatába a Játékos Művészet című program, mellyel az volt a célunk, hogy a játékos alkotás és játékosság felől közelítsük meg a különböző művészeti ágakat. Újdonságként a képzőművészettel, ezen belül a karikatúrával és a festményparódiával találkozhatnak a látogatók. Szűcs Édua karikaturista kiállításának megnyitója pénteken 16 órakor lesz a Szent István Római katolikus Általános Iskola aulájában. A képzőművészet mellett a cirkusz művészetéből is kaphatunk ízelítőt, mégpedig vasárnap 18 órától a Fő téren a Baross Imre Artistaképző diákjai mutatkoznak be. Folytatódik a Térszínező akciónk is, melyen középiskolás tanulók közreműködésével újabb zászló fűzér díszíti majd a teret. A PSZC Acsády Ignác Szakképző Iskola asztalos tanulói által elkészített padokat jelenleg is dekorálják a három pápai gimnázium diákjai. Az elkészült padok a fesztivál ideje alatt a Fő téren megtekinthetőek lesznek, virtuálisan pedig a fesztivál honlapján, a Fesztivál padja címen lesznek láthatóak. A padokra elektronikusan lehet szavazni, a legtöbb voksot elért diákalkotó Várkertfürdő belépőt kap ajándékba.
Akár felnőttek is bekapcsolódhatnak a tér színezésébe, ugyanis egy nyolc méter széles óriás kifestő mindenkit kreatív, alkotó kalandokra csábít. Pénteken az Erzsébet ligetben fiatal zenészek mutatkoznak be, itt a sztárvendég a Zaporozsec lesz 23 óra 30 perckor. A miniolimpia megnyitóját szombaton 9 órakor az Acsádyban tartják. A résztvevők 6 helyszínen, 7 sportágban mérhetik össze ügyességüket. A programon több mint 400 sportoló vesz részt - mondta az igazgató.  A várkerti játékvárosban megszámlálhatatlan mennyiségű egyedi és társasjátékkal, kézműves vásárral és gasztronómiai kínálattal várják a családokat, a színpadi programok mellett.
-A tavalyi év legkedveltebb játékai is itt lesznek, a ládavasút és a dongajátékpark is kitelepül a gyerekek legnagyobb örömére. Természetesen ebben az évben is gondoskodtunk új játékelemekről, ilyen lesz a felhővadászat és a CsupaCsoda Játszópark játékai - emelte ki Szabadkai Verita, majd hozzátette, szombaton és vasárnap a Városi Sportcsarnokban óriási szimulátor show részesei lehetnek az odalátogatók.
Az igazgatónő elmondta, a fesztivállal csatlakoztak a Budapesti Gazdasági Egyetem fesztiválkutatási projektjéhez. Ennek keretében kérdőívekkel szólítják meg a lakosságot, így kérnek mindenkit, hogy pozitív és negatív véleményeikkel egyaránt forduljanak a szervezőkhöz, annak érdekében, hogy jövőre még több elégedett látogatóval tudják megszervezni a programokat. A látogatói kérdőívek csütörtöktől a Tourinform irodában és a JMSZK színházépületében érhetőek el.
Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki a 28. Pápai Játékfesztivál szervezőinek, akik az idei fesztiválért is rengeteget dolgoznak. Mint mondta, sok ezer vendéget várnak a három nap során, lesznek külföldiek is, többek között holland, német, felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és kínai is. Nemcsak sportolók, kézművesek érkeznek a fesztiválra ezekről a településekről, hanem hivatalos delegációk is. Vendégük lesz a losonci polgármester asszony és a klézsei polgármester is. Örülnek, hogy elfogadták a meghívásukat.
Kiemelte, a fesztivál programjaihoz nem sikerült pályázati támogatást nyerni, ezért külön köszönet jár a rendezvény szponzorainak is, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy még gazdagabb programot szervezzenek. A polgármester jó szórakozást kíván a fesztivál valamennyi látogatójának, s reméli, idén is megtöltik a rendezvény helyszíneit a pápaiak.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!