Világkörüli úttal köszöntötték a nyarat


2018-06-10 22:58:15  | cikk: ha  | 


Világkörüli úttal köszöntötték a nyarat főképe

A legnagyobb öröm egy kórus számára a közös éneklés, és az, ha örömet szereznek dalaikkal a közönségnek - vallják a Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara tagjai. Ennek jegyében szervezték nyárköszöntő koncertjüket, a tőlük megszokott színvonalon; igényes műsorral örvendeztették meg a zenebarátokat. A hangversenynek a Petőfi Sándor Gimnázium aulája adott otthont.

A kórus szeptembertől júniusig sokat dolgozik, s ezt a tevékeny időszakot zárták le "A zene szárnyán a Föld körül" című könnyed hangulatú koncertjükkel. A hangversenyen a nézők egy utazást tehettek a zene szárnyán, a nyár köszöntéseként vidám, könnyed művekkel örvendeztette meg Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara a közönséget. A zeneszerető pápaiak több földrész zenéi között hallhattak operettrészleteket, világslágereket, tradicionális népzenéket, és ismert dallamokat.

A közönség vastapssal köszönte meg a remek koncertet

Fehér Ferenc karnagy elmondta, hogy Nagy Dóra tanárnő, kórustitkár ötlete volt a tematikus koncert. Németországban Brahmsot hallhatott a közönség, Svédországban ABBA-t, Angliában a Love Shine a Light című számot - ez volt az 1997-es Eurovíziós Dalfesztivál győztes dala -, aztán következett Olaszország, Brazília, majd Afrika egy-egy jellegzetes nótával. A program utolsó blokkjában a kórus "hazatért", s a 70 évvel ezelőtt elhunyt Lehár Ferencre emlékeztek jellegzetes operettrészletekkel.

Az alkalmon szólót énekelt Őri Tünde és Szücs Veronika, közreműködött Illés Csaba és Tóth Máté, valamint versmondással Babos Tibor. Fehér Frenc karnagy elmondta, hogy bár lezárták az évadot, azért lesz dolguk, hisz eleget tesznek Pápa Város Fúvószenekara felkérésének és nyáron a kórus is ott lesz a Csináljuk a fesztivált! elnevezésű programon ABBA-slágerekkel.

Képek:


Címkék: koncert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!