Örömfutás hetedszer


2018-06-10 16:04:01  | cikk: ha  | 


Örömfutás hetedszer főképe

Immár hetedik alkalommal rendezte meg a Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda, a Boeing, az MH Pápa Bázisrepülőtér valamint Pápa Város Önkormányzata a pápai tavaszi örömfutást. A hagyományos jótékonysági sportrendezvény idén is jótékony célt szolgált, a résztvevők tavaly adományaikkal a pápai Anna téri gyermekorvosi rendelő korszerűsítését támogatták, de segítették már korábban a pápai Fogyatékosok Nappali Intézetét, a Gróf Esterházy Kórház laborját, a helyi vérellátó szolgálatot is, most pedig a Fenyveserdő Bölcsődének gyűjtöttek.

A közös bemelegítést Györgydeák Ildikó vezette

A város nevében Venczel Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, az ezred a 10. jubileumi évfordulójához közeledve nemes kezdeményezésekkel már beírta magát Pápa történetébe, ilyen ez az örömfutás is. James Sparrow ezrdes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokhelyettese hangsúlyozta: a Jason McIlvaine törzsőrmester nevét viselő örömfutás különösen kiemelt rendezvénye a Pápára települt stratégiai légiszállítási programnak.

Giacomo Gherardi másodikként ért célba

Közel 150 magyar és külföldi nevezett a megmérettetésre. Nevezési díj nincs erre a kihívásra, de adományokat elfogadnak a szervezők. Három versenyszámban tehették próbára magukat a mozogni vágyók, volt 5 km-es futás, 2 km-es séta, a gyerekeket pedig 400m-es futás várta a közös bemelegítés után. A legnépesebb a felnőtt futók mezőnye volt, az indulók közt ott volt Giacomo Gherardi is, aki már hat éve él Pápán. Az olasz fiatalember korábban kosárlabdázott, három éve pedig fut. Elsősorban hosszabb távokon ér el sikereket, a nehéz, 50-100km-es terepek jelentik számára az igazi kihívást, versenyzett már Szlovéniában, a Mátrában, de a szülőfalujához közeli Bergamo környékén is. Az örömfutáson most vett részt először, de mint mondta, szerinte nagyon jó kezdeményezés. Az 5km-es verseny próbára tette, hisz általában hosszabb távokon indul, de így is másodikként ért célba.

Idén a Fenyveserdő Bölcsődének gyűjtöttek

Amíg a résztvevők a helyezésekért küzdöttek, addig az gyerekek beülhettek a rendőr- és tűzoltóautókba, de volt véradás is. Az eredményhirdetésre várva pedig a Sideskill formáció szórakoztatta a nézőket a Fő téren. A helyezéseket nemek és korosztályok szerint osztották ki, külön díjazták a legfiatalabb és a legidősebb résztvevőt. Idén is bőkezűek voltak az adományozók, hisz 327 ezer forint gyűlt össze. Horváth Katalin, a Fenyveserdő Bölcsőde intézményvezető-helyettese elmondta, hogy a rendezvényen a bölcsi dolgozói is képviseltették magukat, valamint a gyerekek is ott voltak a mezőnyben. A felajánlott összeget udvari játékok vásárlására és a csoportszobák felszereltségének fejlesztésére fogják fordítani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!