Főzőverseny, kispályás foci és színpadi programok


2018-06-10 10:02:45  | cikk: Babos Petra  | 


Főzőverseny, kispályás foci és színpadi programok főképe
Borongós, esős reggelre ébredtek ma az Igal Napra igyekvő főzőcsapatok, de a jó kedvüket ez mégsem vette el. Négy csapat sürgött-forgott a kondérok körül, voltak civilek, városi szervezetek és politikai pártok is, remek hangulatban főzték a finomabbnál finomabb ételeket. A tűzoltók csapata ezúttal gulyáslevest, a nyugdíjasok sertéspörköltet farokkal főztek.
A Fidesz-Fidelitas csapat már több éve lelkes résztvevője a városrészi napok főzőversenyének. Az Igal Napon Varga Dávid volt a csapat vezetője, akitől megtudtuk, kaukázusi saslikot fokhagymás rozmaringos steak burgonyával készítettek. Dávidtól elárulta, a főzőversenyeken igyekszenek mindig mással előrukkolni, volt már, hogy csorba levest, hortobágyi húsos palacsintát, hamburgert és lecsós ételeket csináltak. Nagy örömükre, a saslik pillanatok alatt elkelt, már az árusítás előtt hosszú sor kígyózott a sátruknál.
A munkából mindenki kivette a részét

-Nagyon szeretem a gasztronómiát, mindig is érdekelt a főzés, de sosem foglalkoztam vele komolyabban - emelte ki a fiatalember.
A Boszorkányok a helyiekből álló csapat volt. Bogdán Rozália és Kovács Éva elmondták, babgulyást főztek, melybe szívüket-lelküket beletették a lelkes társaikkal együtt. Szerintük a jó babgulyás titka egy régi receptben rejlik, melyet nem árultak el. A hölgyek elmondása szerint jó, hogy jótékonykodhattak ezzel a főzéssel, s közben jól érezhették magukat és tanulhattak egymás receptjeiből.
A főzőverseny zsűrijének Varga Tibor volt az elnöke. A jótékonysági versenyt végül tűzoltók csapata nyerte, a nyugdíjasok lettek a másodikak, a harmadik helyen pedig a Boszorkányok végeztek, különdíjat a Fidesz-Fidelitas csapata kapott.
Míg a vidám társaságok főztek, addig az út túloldalán, a betonos pályán labdarúgó mérkőzéseket vívott a tizenhárom résztvevő csapat, melyen pápai és környékbeli focisták léptek pályára egymás ellen. A kispályás labdarúgó bajnokság győztese a helyiekből álló Real Margit csapata lett.
A főzőversenyből idén 70.000 Ft gyűlt össze, melyből a játszóteret szeretnék tovább fejleszteni, felújítani.
Zsegraics Gyula köszönetet mondott a főzőversenyen, focitornán résztvevőknek és mindazoknak, akik az készült ételkért adott adományukkal hozzájárultak ahhoz, hogy még szebb legyen a lakótelep környéke, és hangsúlyozta, hogy a városrészben több felújítást fognak végezni a közeljövőben.
Zsegraics Gyula köszöntötte a megjelenteket

Délutánra aztán kisütött a nap és egyre többen látogattak ki a lakótelepi napra. A gyerekeket pónilovaglás, ugrálóvár, rendőrégi autó és tűzoltó autó bemutató, valamint kézműves foglalkozás várta a Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület jóvoltából. Az ügyeskezű kicsik aszfaltrajzversenyen színezték ki a kerékpárút egy részét. A legszebb rajzot Horváth Lara készítette, aki nagyon szeret alkotni, szívesen rajzol bármit, ami éppen az eszébe jut. Természetesen a színpadi programok sem maradhattak el a rendezvényről. Elsőként a Szó és Kép Színpad lépett fel, majd Mészáros Adrián örökzöld slágerekkel várta az érdeklődőket a sátorban. A Zsoo Dance Pápa pörgős bemutatójára még többen gyűltek össze a sátorban, a megjelenteket Zsegraics Gyula köszöntötte.
Az egész napos jó hangulatú rendezvényt este a Matyi és a Hegedűs mulatós dance formáció után a Rocklife Cover Band koncertje zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!