Továbbra is dr. Hermann István áll a Jókai Mór Városi Könyvtár élén


2018-06-07 12:38:20  | cikk: HuHa  | 


Továbbra is dr. Hermann István áll a Jókai Mór Városi Könyvtár élén főképe
Egy személyi ügy és a város költségvetési rendeletének módosítása adta a gerincét a képviselő-testület mai ülésének. Az ülés elején Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatta képviselőtársait, hogy dr. Bányai Katalin Erzsébet - aki az Együtt tagjaként, az MSZP-Együtt-PM jelölő szervezetek által állított listáról jutott be a testületbe - írásban közölte, hogy az Együtt megszűnése miatt független képviselőként folytatja munkáját.Költségvetés és személyi ügy is szerepelt a napirendek között

A városatyák első napirendi pontként a Jókai Mór Városi Könyvtár intézményvezetői állására kiírt pályázatot bírálták el, mivel a jelenlegi vezető megbízása június 30-án lejár. A kiírásra egy pályázat érkezett, dr. Hermann Istváné, aki évtizedek óta igazgatója az intézménynek. Pályázatát szakmai bizottság véleményezte, mely a humánerőforrás bizottság tagjaiból, egy felkért reprezentatív szakszervezet képviselőjéből és egy kulturális szakértői nyilvántartásban szereplő kulturális szakértőből állt össze. A bizottság támogatta dr. Hermann István vezetői kinevezését. Az képviselő-testületi ülésen dr. Péntek Árpád képviselő a könyvtár elnyert projektjeiről érdeklődött, Venczel Csaba pedig az előző évek tevékenységének értékelését kérte az igazgatótól.
Dr. Hermann István régi-új könyvtárigazgató

Dr. Hermann István válaszában kiemelte, sok feladatot jelentett az új helyre költözés, de a könyvtár az új épületben is megtalálta a helyét. A következő évek feladatai közül kiemelte utódjának kinevelését, a könyvállomány kezelésével kapcsolatos hatékonyság javítását, a zenei könyvtár fejlesztését és a város többi intézményével való jó együttműködés fenntartását. Kerecsényi Zoltán hozzászólásában elismerően nyilatkozott a könyvtár és eddigi igazgatójának munkájáról, mint mondta, menedzser típusú vezetője van az intézménynek, nagy pozitívum az intézmény nyitottsága és a helytörténeti könyvkiadásban felvállalt szerepe. A testület végül egyhangú igen szavazattal 2023. június 30-ig ismét dr. Hermann Istvánt bízta meg a Jókai Mór Városi Könyvtár intézményvezetői feladataival.
-A szakmai állásfoglalás és a képviselői nyilatkozatok azt mutatják, jó kezekben van a könyvtár és továbbra is annak a munkának a folytatását várjuk igazgató úrtól és munkatársaitól, amit az elmúlt évtizedekben megtapasztaltunk - fogalmazott az ülés utáni sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester.
A költségvetési rendelet módosítását egyhnagúan elfogadták a képviselők

A költségvetési rendelet módosítását megelőzően a városvezető tájékoztatta a képviselőket, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség tornateremfelújítási pályázati kiírására benyújtott pályázat sikeres volt, a város 91 millió forintot nyert el a Városi Sportcsarnok felújítására, melyhez 39 millió forint önrészt kell biztosítani. A projekt keretében öltözőket újítanak fel, javítják, cserélik a pályaburkolatot, megújítják az elektromos hálózatot és kicserélik a nyílászárókat. Áldozó Tamás hozzátette, az MKSZ-től nem pénzt kap a város, hanem azt, hogy az általuk kiválasztott kivitelező végzi el a felújítást, éppúgy, mint a szabadtéri fittnessparkok esetében. Arról is szólt, ezen a forráson túl a TOP-os energetikai projekt is érinti a sportcsarnokot (négy másik önkormányzati épülettel együtt) és a város is tervezett korszerűsítési munkát a létesítményben. Ez utóbbi a tetőjavítást jelenti, melynek tervezett költsége 90 millió forint, amit a város hitelből kíván finanszírozni.

A városatyák 12 igen szavazattal, egyhangúan elfogadták a költségvetési rendelet módosítását. A módosítást a korábbi testületi döntések végrehajtása, az intézményi működtetés biztosítása, a fejlesztési célú feladatok megvalósítása és a TOP-os pályázati források ütemezése tette indokolttá.
-A bevételi előirányzat emelésére többek között azért volt szükség, mert a Közlekedésfejlesztés Pápán az Igaltól a Felsővárosig című TOP-os projekt előlege megérkezett. A módosításokkal a költségvetés főösszege meghaladja a 16 milliárd forintot - magyarázta a polgármester.
Áldozó Tamás polgármester az ülés után sajtótájékoztatón ismertette a testület döntéseit

A képviselők jóváhagyták a Egyesített Szociális Intézmény alapító okiratának módosítását és egy technikai döntést hoztak, mely lehetővé teszi a Perutz Kft. a második félévre szóló, már korábban megszavazott támogatásának kifizetését. Az ESZI napirendjét egyhangúan, a sürgősségi indítványként tárgyalt Perutz támogatást 11 igennel és Süle Zsolt tartózkodásával fogadta el a testület.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!