Péntektől teljes útzár a Jókai utcán


2018-06-06 12:32:36  | cikk: HuHa  | 


Péntektől teljes útzár a Jókai utcán főképe
Holnaptól ismét olyan munkafolyamatokat végez a kivitelező a Jókai utca Szalmavári domb és Budai Nagy Antal utca közötti szakaszán, melyhez nagy munkagépek vonulnak fel az építési területre és nagy felületek válnak közlekedésre alkalmatlanná. A munkálatok teljes útlezárást tesznek szükségessé a Jókai utca egy szakaszán - közölte be Molnár István városfejlesztési osztályvezető.Az aszfalt alá CKT betonréteg kerül - ezt húzzák be pénteken

-Csütörtöktől megkezdődik a cementkötésű stabilizáció építése. Ez egy úgynevezett soványbeton réteg, melyre majd az aszfaltrétegeket építi a kivitelező. A CKT beton behúzása is finisherrel történik, a cementes rétegnél szükséges a kötési idő kivárása, ez idő alatt erre a felületre nem lehet gépjárművel ráhajtani - figyelmeztetett. A rétegépítés várhatóan pénteken kezdődik meg, ami azt jelenti, hogy pénteken hermetikusan lezárják a Jókai utca érintett területét: a Szalmavári utcától a Jókai utca 68. számú épületéig (autókereskedés).
Már a térkőburkolat kialakításán is dolgoznak

Az utca ezen szakaszán élőket és az itt működő üzleteket, intézményeket a kivitelező értesítette a lezárásról - kaptuk a tájékoztatást. A lezárás a hulladékszállítási tevékenységet is akadályozza, hiszen a Közszolg autói sem hajthatnak be a területre, így a lakosoknak a tájékoztatóban meghatározott helyre kell kivinniük a hulladékgyűjtőiket.
-Ezen a szakaszon péntektől a hét végéig semmilyen gépjárműforgalom nem lehet - hangsúlyozta az osztályvezető. Mint megtudtuk, a kivitelezővel még folynak az egyeztetések arról, hogy miként biztosítható a teljes útzár, vélhetően fizikai akadállyal oldják meg a problémát, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint a lezárás ellenére is többen átmenő útként használják az építési területet.
A CKT beton építést a 68. számú épülettől a Budai Nagy Antal utcáig is el kell majd végezni, azt várhatóan a jövő hét második felében kezdi meg az építő cég.
A kerékpárosok közlekedéséről is gondoskodik a beruházás

A Jókai utcai rekonstrukció egyébként az elmúlt hetekben látványosan haladt előre. A csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését követően a szegélyezési munkákat végezte el a kivitelező, mostanra már mindenütt látszanak a járdákat, parkolókat, zöldfelületeket határoló szegélyek, a Szalmavári utca felőli oldalon pedig nagy felületeken már a térköveket is lerakták - tájékoztatott az építkezés előrehaladásáról Unger Tamás alpolgármester. Mint mondta, a halszálkás és párhuzamos parkolókat, valamint a járdákat mindenütt térkőburkolat fedi majd.
-Az aszfaltburkolatú úttesten teljes hosszban kerékpársávot alakítunk ki, a biciklisek közlekedésének biztosítására, a legszélesebb szakaszon, a Lidl torkolatánál pedig külön kerékpárút is készül - ismertette az alpolgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!