A Nyolcadik utcában folytatódik a járdafelújítás


2018-06-05 23:09:25  | cikk: HuHa  | 


A Nyolcadik utcában folytatódik a járdafelújítás főképe
Elkészült a Rozmaring utcai járda, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csoportja pedig már meg is kezdte a következő felújítást, ami a tókerti Nyolcadik utca mindkét oldali, teljes hosszúságú járdarekonstrukcióját jelenti.
A Rozmaring utcában 825 méter hosszú új járdát építettek, csaknem 1000 négyzetméter felületen. A munkálatok február elején indultak, az időjárás miatt azonban márciusban 4 héten át nem tudtak munkát végezni a területen. A felújítás mostanra befejeződött, a műszaki ellenőr átvette a munkát, a Városfejlesztő pedig egy újabb munkaterületen kezdte meg a gyalogosfelület megújítását.
A Rozmaring utcában elkészült a járda

-A Nyolcadik utca felújítandó járdahossza 694 méter, felülete 833 négyzetméter, a beépítendő kertiszegély 774 méter hosszúságú. Ez azt jelenti, hogy a Nyolcadik utcai járda a Gróf úttól, mindkét oldalon teljes hosszúságában megújul - közölte Rádi Róbert ügyvezető. Mint mondta, a munkaterületet május 28-án vették át kivitelezőként, az építkezés megkezdődött az utca Gróf út felőli végén, a munkálatok szakaszosan zajlanak, a szakaszokat a keresztutcák jelölik, így kereszteződéstől kereszteződésig mindkét oldalon elvégzik a felújítást. Vagyis mielőtt az egyik oldalon befejeződik a térkövezés, a másik oldalon már végzik a bontási munkákat.
Nem véletlen, hogy a Nyolcadik utca a következő, aminek megújul a gyalogosfelülete

Rádi Róbert hozzátette, bár a munkálatok felfordulással járnak - mint minden építkezés -, az itt élők örömmel fogadták a felújítás megkezdését. Ez a Tókertben egyébként már korábban is jellemző volt - állapította meg.
Áldozó Tamás a helyszínbejáráson arról szólt, a Nyolcadik utca állapota mindenképpen megkívánta, hogy ez legyen a sorban a következő, hiszen sok helyen már szinte teljesen használhatatlan volt a gyalogosfelület. Ennek az utcának a megújításával már egy egészen nagy területen jó minőségű, közlekedésbiztonságilag is megfelelő járda áll a tókertiek rendelkezésére.
Rádi Róbert ügyvezető (balra) és Áldozó Tamás polgármester a Nyolcadik utcai bejáráson 

Kiemelte, ha a város költségvetésében tervezetteket sikerül megvalósítani, akkor még az idén a Hatodik utcai járda is megújul a Tókertben. Mindemellett további járdafelújításokat is tervez a város, ezeket részben hitelből. A beruházási hitelt úgy kellett meghatározni - a pénzintézet elvárása szerint -, hogy minél több célt szolgáljanak, így a többi járdaépítéshez részben már külső forrást várnak magyarázta. Nagy felületű járdaépítési munkát tartalmaz a Jókai utcai rekonstrukció, de például a Gönczöl utcai járda felújítása is szerepel a tervek között. A polgármester hangsúlyozta azt is, a járdafelújítások fontos részét képezik a városi közlekedési infrastruktúrafejlesztésnek.
Az első szakaszon már a térköveket rakják

-Saját forrásból, hitelből, egyedi kormánydöntésből, TOP pályázati pénzből legalább 4 milliárd forintnyi forrás kerül az önkormányzati utak, járdák felújítására ezekben az években és ezekhez jön hozzá az a szintén jelentős pénzösszeg, amiből az országos közúthálózat olyan elemeire költ a kormány, amelyek pápai főutak is egyben.
A múlt héten megkezdett Nyolcadik utcai járdafelújítás 14,5 millió forintból valósul meg, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. várhatóan július végére végez a munkálatokkal.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!