Siker az idényzárón


2018-06-04 15:37:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Siker az idényzárón főképe
A 11. helyért zajló párharc harmadik mérkőzését játszotta a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában a Motax KC Pápa csapata, ellenfelük a Falco KC U23-as gárdája volt. A felek első találkozásakor a vasiak örülhettek a mérkőzés végén, 97:74-re nyertek a szombathelyi fiatalok, a PKC főleg a mérkőzés elején nyújtott gyenge játéka miatt volt kénytelen fejet hajtani. A visszavágón hét közepén immár Pápán Kálmánék egyenlítettek (85-74), így következhetett a két győzelemig tartó párosítás utolsó, mindent eldöntő találkozója, melynek ismét Pápa volt a helyszíne. Molnár István csapatának célja természetesen a szép búcsú és győztesnek járó 11. hely elhódítása volt. Ebben egyik alapemberére, Ryan Cook-ra nem számíthatott az edző, a légiósnak ugyanis lejárt a tartózkodási engedélye, így vissza kellett utaznia az Egyesült Államokba. Jól kezdte a meccset a hazai gárda, mely közel négy percig nulla ponton tartotta a vasiakat, 6-0 után Németh dobta a vendégek első kosarát. A hatpontos differencia megmaradt a negyed végére is, sőt Kálmán két büntetőjével sikerült nyolcra növelni (19-11). A második etapot egy 9-0-s rohammal kezdte a PKC, a negyed derekán aztán Hadnagy ziccerével már húsz pontnál is több volt a hazaiak előnye (34-13), ebből 11-et sikerült megőrizni a nagyszünetig. A harmadik negyedben gyökeres fordulatot vett a találkozó, Kálmánt reklamálásért ugyanis kizárták, ami annyira megzavarta a fejeket, hogy teljesen szétesett a Motax játéka. Ezt kihasználták a szombathelyi fiataltok és egy gólra csökkentették hátrányukat (52-51). A feszült pillanatok után Laman triplájával először vezettek a vendégek, majd Horváth Attila vette a hátára a csapatot és három sikeres büntetőjével, egy gólpasszával és egy labdaszerzésével megfordult az állás, sőt az utolsó percekben két hárompontossal eldöntötte a találkozó végkimenetelét.

Motax Pápa KC - Falco U23 74-69 (19-11, 19-16, 14-24, 22-18)

Molnár István: Minden hibánk ellenére megérdemelten nyertünk. Kálmán kiállítása felborzolta a kedélyeket, kissé megzavarodtunk, rögtön időt is kértem. Arra biztattam a srácokat, hogy küzdjünk egymásért, és akkor ez meg fogja hozni a győzelmet. Gratulálok a csapatomnak mert ezt megtették, hajtottak és végül kilábaltak a hullámvölgyből.

Motax Pápa KC: Kálmán 7/3, Horváth A. 17/6, Keller 14, Horváth G.12, Schveighoffer 6, cserék: Hadnagy 9, Kocsis 4, Présing 5/3, Kasza, Vajda.

Képek:


Címkék: kosárlabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!