Több mint 400 gyerek a tánc-láncos vizsgabemutatón


2018-06-03 19:35:42  | cikk: Babos Petra  | 


Több mint 400 gyerek a tánc-láncos vizsgabemutatón főképe
Zsúfolásig telt érdeklődőkkel szombaton a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolája néptáncos növendékeinek hagyományos tanévzáró vizsgabemutatójára.
Az egész napos vizsga alatt több mint 400 diák mutatta be tánctudását a háromtagú vizsgabizottság előtt a bölcsődés korúaktól a legnagyobbakig.
Müller Anita, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola vezetője hírportálunknak elmondta, a műsor összeállításakor ügyeltek arra, hogy bemutassák, hogy honnan hova lehet eljutni. A műsorban a délelőtt során a kisebbek mutatkoztak be, majd délután a nagyobbak.
-Három vizsgablokkra osztottuk a napot. Délelőtt a vidékiek és a kicsik, délután a nagyobbak. Az iskola életében ez a legnagyobb rendezvény, hiszen ilyenkor vagyunk együtt minden. Az idei évet több mint 30 csoporttal zárjuk, ami nagyon jónak mondható. Én itt is szeretném köszönetemet kifejezni kollégáimnak, akik felkészítették a növendékeket - mondta Müller Anita, majd hozzátette, szakmailag nagyon büszke a diákokra, hiszen jól felkészültek, jól dolgoznak együtt.
-Sajnos, egyre kevesebb a szakképzett táncpedagógus. Aki nagyon profi, az táncszínházakban, vagy nemzetközi szinten dolgozik. Jól záruk ezt az évet, nagyon sok fellépésen vagyunk túl, amelyek jól sikerültek - zárta gondolatait a vezető.
Müller Anita hozzáfűzte még, az egyes telephelyeken a csoportok létszáma folyamatosan nő, ami nagyon jó, mert ez azt mutatja, hogy egyre nagyobb az igény erre a mozgásformára. A produkciókat az intézmény tanárai zsűrizték.
A programnak része volt a közös áhítat és a belvárosi felvonulás is, melyre sokan voltak kíváncsiak.
Mint megtudtuk, a növendékek a vakáció idején sem pihennek, hiszen nyári edzőtáborok és fellépések egyaránt lesznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!