Unger Tamás: köszönöm minden pedagógus munkáját, amellyel gyermekeinket oktatják-nevelik a jóra, a helyesre, a hasznosra és a szükségesre


2018-06-02 22:21:31  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Unger Tamás: köszönöm minden pedagógus munkáját, amellyel gyermekeinket oktatják-nevelik a jóra, a helyesre, a hasznosra és a szükségesre főképe
Bár a város már nem működtetője és fenntartója iskoláinak, az önkormányzat minden évben köszönti a tanárokat, tanítókat, nevelőket pedagógusnap alkalmából. Az idén a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában tartották meg az ünnepi rendezvényt, melyen Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Tankerületi Központ és a Pápai Szakképzési Centrum mondott köszönetet a pedagógusoknak.
Diákok műsora köszöntötte az ünnepelteket 

Az ünnepi alkalmon a Tarczy Lajos Általános Iskola és a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort: dalokkal, versekkel, zenés darabokkal és prózai részletekkel köszöntve a meghívottakat. Az ünnepeltekhez Unger Tamás alpolgármester szólt, beszéde elején a közeli múltat idézte, 2012-t, amikor az önkormányzat fenntartói és működtetői feladatait átadta a tankerületnek, a szakképzési centrumnak illetve az agrárminisztériumnak.
-Aktív, elkötelezett intézményfenntartóból csendes, együttműködő, szemlélő társak lettünk, csupán az azóta is önkormányzati feladatként meghatározott óvodai nevelésen keresztül maradtunk közvetlen kapcsolatban a köznevelési rendszerrel - fogalmazott. Megemlítette, ha valaki olyan hosszú ideig ragaszkodik valamihez, ha valami annyira szervesen a részét képezi, mint az oktatási-nevelési intézmények fenntartása egy települési önkormányzatnak, természetes módon merül fel benne a kétség, hogy az általa mindazidáig sikerrel ellátott feladat megszűnése esetén fáradozásai, ráfordításai vajon a jövendőben is megtérülnek-e?
-Nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt évek alatt megnyugtató válaszokat kaphattunk - hangsúlyozta, hozzátéve - a folyamatos átalakulások, centralizációk, majd decentralizációk ellenére a város továbbra is a megye egyik tankerületi központja a három közül, és egyik szakképzési központja a két központ közül. Azaz megőrizte, vagy talán növelte is e területen kivívott presztízsét.
Unger Tamás ünnepi beszédében köszönetet mondott a pedagógusoknak

Az alpolgármester örömét fejezte ki az iskolákban megvalósuló fejlesztések kapcsán, és mint mondta, az önkormányzat és az intézmények közötti együttműködés megmaradt, a város ma is segít, ahol kell, és ahol tud.
Unger Tamás köszöntőjében arról is szólt, az oktatás és a nevelés nem lehet meg egymás nélkül, mindkettő nehéz feladat, egy dolog azonban állandó és közös bennünk: a pedagógus jelentősége.
-Tudjuk milyen összetett hivatás ez. Olykor mosolygós, máskor szomorú, egyszer hálás, máskor hálátlan, egyszerre sikeres és kudarcos, modern és hagyományos, de mindenképpen felelősségteljes és szép, mint minden hivatás, ami gyermekekkel foglalkozik - emelte ki.
Az alpolgármester beszédében az oktató-nevelő intézmények és a pedagógusok felelősségére is felhívta a figyelmet. Mint mondta, ha az iskola nem készít fel az életre, nem képes azt a tudást átadni, amire az egyénnek saját sorsa irányításához feltétlenül szüksége van, ha nem tanítja meg a közösségi együttélés szabályaira, boldogtalan, csalódott és a társadalmi együttélésre nehezen képes ifjakkal állunk szemben, akiknek nehéz, vagy egyáltalán nem lehet megfelelni, a kedvére tenni, akiknek soha, semmi nem jó, akik nem érzik jól magukat a saját bőrükben.
Beszéde végén köszönetet mondott a pedagógusoknak munkájukért.
-A város minden lakója nevében tisztelttel köszönöm a pedagógusok munkáját, amellyel gyermekeinket oktatják-nevelik a jóra, a helyesre, a hasznosra és a szükségesre. Köszönjük, hogy tudásukkal, értékeikkel, szorgalmukkal, mosolyukkal, szigorukkal, kitartásukkal és annyi minden mással példát és utat mutatnak a leendő pápai felnőtteknek.
Tizenhárom pápai pedagógus vehetett át Pedagógus Szolgálati Emlékérmet

Az ünnepségen a tankerület két pedagógusa - Szenténé Bácsi Zsuzsanna (Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskola) és Molnár Lászlóné (Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola) - Egyházi Andreától, a Pápai Tankerületi Központ igazgatójától az Emberi Erőforrások Minisztere Elismerő Oklevelét és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át, Gátay Endréné nyugdíjba vonuló iskolaigazgatónak (Nemesszalóki Általános Iskola) pedig emlékplakettet és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át nyugdíjba vonulása alkalmából a tankerületi igazgató. Az ünnepi rendezvényen Unger Tamás alpolgármester, Egyházi Andrea tankerületi igazgató és Kecskés Szilárd, a Pápai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese tizenhat - közülük tizenhárom pápai intézményben tanít - pedagógust köszöntött a szolgálati emlékéremmel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!