A robotika alapjaival ismerkedhettek a könyvtárban


2018-06-02 16:38:44  | cikk: Babos Petra  | 


A robotika alapjaival ismerkedhettek a könyvtárban főképe
A Stiefel Kft. jóvoltából a robotika, a programozás alapjaival ismerkedhettek meg a Jókai Mór Városi Könyvtárba látogatók szombaton délelőtt.
Az ország egyik legismertebb térképgyártó cégének képviselője bemutatta az érdeklődő gyerekeknek és szüleiknek a Bee-Bot-ot. A méhecskébe 40 program fér bele.
-A Bee-Bot egy egyszerű és gyerekbarát kivitelű programozható játékrobot, mely tökéletes eszköz az óvodapedagógusok és tanítók számára az irányok tanításához és gyakorlásához, illetve a programozás alapismereteinek játékos elsajátításához. Kiválóan alkalmas a diákok motiválására és komplex kompetenciafejlesztésre (algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés) egyaránt. Az eszköz a hozzákészített eredeti gyakorlópályán vagy tetszőleges, egyénileg elkészített pályával használható. A kiindulópontra helyezve a beprogramozott lépéseket hajtja végre, a lépéssor végén hangjelzést ad - mondta el Papp Nándorné, regionális igazgató.
A bemutatón a kiterjesztett valóságról is szó esett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!