Jubilált a Munkácsy tornaünnepélye


2018-06-01 21:18:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jubilált a Munkácsy tornaünnepélye főképe
Idén már 50. alkalommal rendezte meg tornaünnepélyét a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Az intézmény minden második évben rendezi meg a látványos eseményt, melyre hónapokat készülnek a pedagógusok a gyerekekkel.
Az ünnepélyre - ahogy azt már megszokhattuk - zsúfolásig megteltek szülőkkel, hozzátartozókkal, barátokkal a Sportcsarnok lelátói, persze a küzdőtér sem maradt üresen, mintegy 470 diák mutatta meg magát a nagyérdemű előtt a legkülönfélébb műfajokban. A látványos, közös bemelegítés előtt Ferenczi Kálmán köszöntötte a diákokat és a megjelenteket, az igazgató beszédében a sport fontosságát és jótékony hatását emelte ki.
- A feszített tanmenet mellett komoly többletmunkát igényeltek az előkészületek a pedagógusoktól és a diákoktól egyaránt. Szívesen végezzük a felkészítést, mert az egészséges életmód, az általános fizikai állóképesség megalapozásával jótékony hatását is látjuk. Kollégáimmal az a hivatásunk, feladatunk, hogy minden tanulót segítsünk a képességei legmagasabb határain fejlődni. Kívánom, hogy váljon mindenki számára ez a mai nap egy igazi, felszabadult ünneppé a sport és az egészséges életmód jegyében.
15 műsorszámot állított össze Oroszvári Péter szervező, aki elégedetten foglalta össze a másfél órás műsort, hiszen mint mondta, a gyerekek még a főpróbánál is ügyesebbek voltak.
- Sok munkával telt a felkészülés, de azt gondolom, a siker, a sok taps mindenért kárpótol minket. Igyekeztünk változatos és élvezhető programokat összeállítani, ez a visszajelzések alapján úgy gondolom, sikerült. Voltak a műsorban sportos, táncos elemek, de a kötélhúzás, a zumba és a tornászok gyakorlata sem maradhatott el. Szeretném megköszönni a gyerekek hozzáállását, a kollégák munkáját, nagyon sokat dolgoztak, jó minőségben valamint a szülők, hozzátartozók támogatását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!