Kitáncolták a májusfát


2018-06-01 20:20:12  | cikk: Babos Petra  | 


Kitáncolták a májusfát főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete május 1-jén egy régi, szép hagyományt elevenítette fel, vagyis májusfát állítottak az Erzsébet ligetben. Ma táncolták ki a fát a tagok.
Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, úgy gondolták, fontos az utókornak bemutatniuk a májusfa állítás hagyományát, remélik, jövőre sok fiatal is fog majd állítani májusfát.
-A néphagyományoknak megfelelően a fát le is kell bontani. A tagokkal énekeltünk, táncoltunk, végül pedig a szalagokat is levágtuk róla, emlékbe eltéve. A fát Bagi Sándor nyugdíjas társunk kapta meg, aki figurákat, fafaragásokat fog készíteni belőle, amiből a későbbiekben kiállítás is nyílna - zárta gondolatait az elnök.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!