A Kihívás napja Pápán


2018-05-30 12:37:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Kihívás napja Pápán főképe
A Challange Day, vagyis a Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából világhódító útjára, amikor két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egésznapos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A Kihívás napja hamar meghonosodott szerte a világon, Magyarországon 1991-ben rendezték meg először azzal a céllal, hogy felhívja az ország polgárainak, önkormányzatainak és tanintézményeinek figyelmét a testmozgás fontosságára, az egészséges életmódra. Hosszú évek teltek el, mire Pápán ismét megrendezték az eseményt, melyen különböző feladatokban öt általános iskola mérte össze ügyességét.
- A Várkerti zenepavilon és környékén játékos sorversenyt rendeztünk az általános iskolák részére, intézményenként egy 10 főből álló csapat jelentkezését vártuk. Ezt megelőzően kapura lövés és kosárra dobás szerepelt a megoldandó feladatok között, a délelőtt kötélhúzó versennyel zárult - mondta Németh Máté sportszervező. - Bízunk abban, hogy a játékos és vidám nap kedvet teremt a mozgással teli életmódhoz, és inspirálója lehet egy olyan életmódnak, aminek természetes része a mozgás, a sport. A versenyt végül a Munkácsy nyerte (50 pont) a Szent István (36 pont) és a Weöres előtt (33 pont), negyedik a Gyurátz (29 pont), ötödik pedig a Tarczy lett (28 pont). A Kihívás Napja 17 órától a Városi Sportcsarnok küzdőterén zumba órával zárul - tette hozzá a sportszervező.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!