Kilián aranyérem a megyei kézilabda bajnokságban


2018-05-30 11:54:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kilián aranyérem a megyei kézilabda bajnokságban főképe
A veszprémi Tüzér utcai sportcsarnokban rendezte meg a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség a 2017/2018.évi megyei első osztályú női kézilabda bajnokság döntőjét, melyen a mezőny két legjobban teljesítő csapata, Balatonszemes és a Kilián DSE Pápa gárdája találkozott egymással. Az alapszakaszban ősszel Pápán egy góllal a pápaiak nyertek, a tavaszi visszavágón viszont a vártnál simábban, hét góllal diadalmaskodtak a balatonszemesiek, így nehéz lett volna megjósolni, hogy semleges pályán mire mennek egymással a felek. Annál is inkább, mert Koncz János kapus poszton problémával küzdött, hiszen Erdélyi Adrienn megsérült az országos kispályás labdarúgó diákolimpia döntőn, így sokáig nem lehetett tudni, ki fog védeni, végül Erdélyi sérülten is vállalta a játékot.
- Korábbi NB-s múlttal rendelkező játékosokkal tűzdelt, harcos, jó csapattal mértük össze erőnket - tekintett vissza a fináléra Koncz János, a csapat edzője. - Úgy utaztunk el, hogy veszítenivalónk nincs, ezért felszabadult játékot kértem és kaptam is a lányoktól. Hozzá kell tennem, ezúttal is végletekig kiélezett volt a játék, hiszen az 50. percig egyszer sem vezettünk, végül az utolsó tíz percben a maradék energiáinkat is mozgósítva fordítottunk és innentől kezdve már nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. A védekezésünk rendben volt, gyors indításból egy-két gólt kaptunk csak, támadásban pedig Pődör Patrícia és Györkös Hanna 16 gólja pedig önmagáért beszél. Gratulálok a lányoknak, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban, ugyanis a meccs után elköszöntem a csapattól, jövőre másvalaki ül majd le a kispadra.

26-24-es sikerével a Kilián tehát megvédte bajnoki címét, sőt Pődör Patrícia 209(!) találatával a gólkirályi címet is begyűjtötte.

Balatonszemes KSE - Kilián DSE Pápa 24-26 (15-13)

Pápai gólszerzők:
Pődör Patrícia 9
Györkös Hanna 7
Koncz Lilla 4
Bereczki Franciska 4
Bolla Enikő 2

A bajnokság végeredménye: 1. Kilián DSE Pápa, 2. Balatonszemes, 3. KK Ajka


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!