Határtalanul a GYFGK-ben


2018-05-29 22:59:35  | cikk: Babos Petra  | 


Határtalanul a GYFGK-ben főképe
A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör hétfő este tartotta soron következő összejövetelét, melynek témája a Pápai Evangélikus Általános Iskola Határtalanul pályázatának élménybeszámolói voltak. Szücs Gábor igazgató elmondta, öt alakommal vettek már részt a Határtalanulban, kétszer jártak Szlovákiában, egyszer Erdélyben, Kárpátalján és Szlovéniában. A pályázatnak köszönhetően sok-sok diákjuk gazdagodhatott élményekben.
-Fájó pontunk, hogy ennyi területünk elkerült, s határainkon túl kell mennünk, ha látni szeretnénk ezen részeit a nagy Magyarországnak. Sok olyan családnév van, ami mind a határontúli magyarok jelenlétét idézi. A kirándulások kellő előkészítéssel zajlanak, hiszen a diákjaink a kirándulás előtt felkészítő órán vesznek részt, ahol ismertetjük velük a történelmi hátteret. Nagyon jó, hogy ezt a pályázat elő is írja, így ha kiutazunk, akkor már vannak háttér információik. Jó, hogy a kinti gyerekekkel is találkozhatnak, összebarátkozhatnak. Kezdetben az volt a koncepció, hogy nem vállalkoztuk hosszabb útra, így Szlovákiába mentünk csak, aztán Kárpátaljára és Erdélybe is eljutottunk. A kirándulásokat mindig egy témanap zárja, ahol a tanulók a diáktársaiknak mesélnek - mondta az igazgató.
Az utak során szempont volt az is, hogy evangélikus helyekre menjenek. Erdélyben voltunk református és evangélikus helyeken is, Szlovéniában pedig inkább evangélikus helyeket kerestek fel.
Jövőre ismét Erdély lesz az úti céljuk.
A gondolkodó kör soron következő összejövetele júniusban lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!