Két hónap után újra győzött a Véber legénység


2010-05-16 10:27:52  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János  | 


Két hónap után újra győzött a Véber legénység főképe
A Lombard Pápa Termál FC a mai Paks elleni mérkőzésen bebiztosította jövő évi NB I-es tagságát, mivel az 58. percben Éger öngóljával 1-0-s győzelmet aratott. Nagy volt a fogadkozás hazai részről a kezdő sípszót megelőzően, mondván a sárga-feketék ezen a találkozón feledtetni fogják az elmúlt hetek botladozásait és az atomvárosiak ellen bebiztosítják a bennmaradást. Véber eltiltását kedden törölte az MLSZ, így a mester már az öltözőben hirdethette ki a Szűcs, Venczel, Tóth, Farkas, Rajnay, Varga, Gyömbér, Heffler, Bárányos, Abwo, Szabó kezdő 11-et. Közel 1000 néző látogatott ki az összecsapásra, az időjárás azonban nem fogadta kegyeibe a kilátogatókat, hiszen zuhogó esőben, orkán erejű szélben foglalták el helyeiket a drukkerek. Az első perctől kezdve igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Pápa, a találkozó elején előbb Bárányos borotválta le a kapufa tetejét, majd Abwo életerős lövését védte Pokorni. Az első félidőben találat nem született, a hazaiak mezőnyfölénye nem érett góllá. A folytatásban beállt Quintero és Zulevs, a kolumbiai egy órányi játék után jól ugratta ki Bárányost, a tar középpályás középre tálalt, amibe a vendégek védője Éger szerencsétlenül ért bele és a labda a gólvonal mögé vándorolt. A hátralévő fél órában még a visszatérő Szabó Zsolt előtt adódott lehetőség, de fejesét a paksiak portása bravúrral hárította. A 80. percben Tököli egyenlíthetett volna, ám Quintero az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni. Több említésre méltó esemény nem történt, Veizer Roland hármas sípszava pedig azt jelentette, hogy a mieink jövőre is a legmagasabb osztályban futballozhatnak.

Véber György: Mindkét csapat az ismert okok miatt nehéz helyzetből várta ezt a mérkőzést, amellett, hogy gratulálok a vendégeknek a mutatott játékért, dicséret illeti az én csapatomat is, hiszen mentálisan túl tudott lépni az elmúlt hetek eseményein. Ma is teljes szívvel és odaadással futballoztunk, óriási csata volt a pályán. A győzelemmel fellélegezhetünk a hátralévő két fordulóban arra kell koncentrálnunk, hogy minél több pontot szerezzünk és feljebb kússzunk a tabellán.

Kis Károly: A döntetlent megérdemeltük volna, hiszen a Lombardhoz hasonlóan nekünk is meg voltak a lehetőségeink, ezek sajnos kimaradtak, de a futball nem arról híres, hogy igazságos sportág lenne, így pont nélkül kell távoznunk. Döntő szituációkban hibáztunk, emellett elkövettünk egy kapitális hibát is, amiből a gólt kaptuk.

További eredmények:
Videoton - Vasas 3-0
DVTK - FTC 0-1
Újpest - DVSC-TEVA 2-1
Honvéd – Nyíregyháza 1-1
KTE-Ereco - Kaposvár elhalasztva
Győr – MTK 2-0


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!