Szerelem első látásra - Pápai Családi Fotóalbumok 15.


2018-05-27 21:37:59  | cikk: ha  | 


Szerelem első látásra - Pápai Családi Fotóalbumok 15. főképe

A Bódi család fotóalbumába pillanthattak bele az érdeklődők a Jókai Mór Városi Könyvtár nagy sikerű sorozatának keretében. A szervező, Szabó Rita könyvtáros elmondta, hogy számára is csak a fényképek digitalizálásakor, az előzetes beszélgetés során derült ki, hogy Bódi Lászlóné és Bódi László nem tősgyökeres pápaiak, de rendkívül aktív részesei a város kulturális életének. A köztiszteletben álló házaspár volt a Pápai Családi Fotóalbumok sorozat 15. vendége.

Bódi Lászlóné Szenkovits Rozália Kapuváron született és nevelkedett, ahova szülei Erdélyből települtek át. Kiskorától fogva pedagógusnak készült, középiskolai tanulmányait Győrben végezte, majd a tanítóképző főiskolán szerezett diplomát. Elvégezte a pécsi tanárképző főiskola magyar és könyvtár szakát, közben pedig már tanított is. Bódi László Székesfehérváron született, gyerekkora óta vonzódott a hangszerekhez, éppúgy mint testvére. Négy éves korában harmonikát kapott édesapjától, aki később hegedűre íratta be zeneiskolába. A zeneművészeti főiskolán hegedű-, szolfézs-, énektanári szakot végzett.

A köztiszteletben álló házaspár jó hangulatú, élvezetes stílusú előadás keretében mesélt

Kajárpécen ismerkedtek meg, a győri zenekart, melyben Rózsika néni hegedült kisegítette néhány székesfehérvári fiatalember. Egyiküknek - ő volt Bódi László - földbe gyökerezett a lába, amikor meglátta a szép fiatal lányt, s mint mondta szerelem volt első látásra, testvérének csak annyit mondott, hogy megtalálta, akit keresett. Ez ötven éve történt. Született két gyermekük és hat unokájuk, s nem csak családi életük volt harmonikus, munkájukban is kiteljesedtek.

Bódi László a pápai zeneiskolában kapott állást, így miután összeházasodtak, ideköltöztek. Bódi László 1969-től hegedűtanárként, 1972-től tanszakvezetőként, 1989 és 1999 között igazgatóhelyettesként oktatott. 1974-ben megbízták a városi zenekar újraszervezésével. Több évtizeden át vezette a művelődési központ kamarazenekarát. Pedagógusként mindig figyelt arra, hogy ne vegye el a gyerekek kedvét a zenéléstől.

Bódi Lászlóné a mai Tarczy Lajos Általános Iskolában tanított negyven éven át, de más iskolákban is helyettesített. A tanári pályájának szép emlékei a verset értő és szerető diákok érdeklődése, s szívügye volt az irodalmi szakkör is, melyet 25 éven át vezetett. A Jókai Körben főtitkárként is tevékenykedett, valamint 15 éven át vezette az Önképzőkört.
A pedagógus házaspár jó hangulatú, szeretetteli előadása nagy siker volt.

Képek:


Címkék: könyvtár
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!