Gálahangverseny a legjobbak előadásában


2010-05-15 20:45:51  | cikk: Tóth Tamara  | 


Új kezdeményezésként, első ízben rendezte meg a Bartók Béla Zeneiskola azon növendékeinknek Gálahangversenyét, akik a 2009/2010-es tanévben a legeredményesebben szerepeltek különböző zeneiskolai versenyeken. A koncert ma 18 órakor kezdődött a Pedagógus Művelődési Házban.

Az igazgató köszöntőjében elmondta, a mai „Aranyos” koncert célja, hogy elismeréssel adózzanak azoknak a gyerekeknek, akik ebben a tanévben sok munkát és felkészülést követően a zeneiskolai versenyeken a legkiválóbb eredményeket érték el. A legjobbak között is kiemelkedő teljesítményt ért el Szabady Ildikó, Hercz Balázs, Fodor Brigitta, Kaufmann Zsófia, Szabady Ágnes, Takács Ákos és Beke Dávid.

15 versenyen a zeneiskola 57 tanulója vett részt a tanévben. Három országos versenyre jutottak el, ahol első és harmadik helyezést valamint egy Arany-fokozat díjat hoztak haza, emellett öt regionális és 7 megyei versenyen vettek részt a fiatalok. A zeneszerető közönség 12 darabot - köztük Chopin: e-moll nocturne, J.Chr. Bach: Divertimento I.t., Liszt: d-moll etűd, Zempléni: Rapszódia és Bizet-Hajdu: Carmen fantázia - hallhatott a legjobbak előadásában.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!