Több mint 220 fellépő a Tarczy-Gálán


2018-05-26 22:57:07  | cikk: Babos Petra  | 


Több mint 220 fellépő a Tarczy-Gálán főképe
Megtelt csütörtök és péntek estére a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Tarczy Lajos Általános Iskola gálaműsorára. Az intézmény kilencedik gálaestjén 32 produkcióban, közel 250 tanuló lépett színpadra, zenés-táncos és prózai darabokkal, jelenetekkel. A műsort J.C. Sanders, a QSI Amerikai Nemzetközi Iskola igazgatója és Sarah Young Sparrow, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnok helyettesének felesége is megtekintette.

Venczel Csaba igazgató elmondta, a kilenc év lehetőséget biztosított arra, hogy felneveljenek egy általános iskolás osztályt, melyek közül a tanulók legalább egyszer szerepelt a színpadon. A diákok már hónapokkal ezelőtt lázasan készültek az egész estét betöltő produkcióval. Az igazgató köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki közreműködött a két est létrejöttében, felkészítő tanároknak és szülőknek egyaránt.
Központi programja volt a gálaműsornak az iskolai énekkar szereplése, hiszen a kórust ebben az évben szervezte újjá az új karvezető, Butiné Kemenczki Anita. Az énekkarnak ez volt a második szereplése ebben a tanévben, hiszen karácsonykor már bemutatkoztak. Venczel Csaba kiemelte, nagy öröm számukra, hogy az idei tanévben a Nemzeti Kulturális Alap, a működő kórusok támogatására kiírt pályázaton 225.000 Ft-os támogatást kapott.
Az igazgatótól megtudtuk, a támogatójegyek vásárlásából befolyt összeget az iskola három olyan dolgozójának vagy családjának juttatnak el, akik közül ketten súlyos betegségben szenvednek, illetve az egyikőjük a közelmúltban hunyt el.
A műsorszámok nagyon változatosak voltak, hiszen tánc, jelenet, vers is színesítette az estét.
A közel három órás műsor a gyerekek közös énekével zárult, amikor is az összes szereplő együtt táncolt és énekelt a színpadon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!