Kétgólos pápai siker a hazai szezonzárón


2018-05-25 20:44:20  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Kétgólos pápai siker a hazai szezonzárón főképe
Az NB III-as labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójának nyitómeccsén a Pápai Perutz FC egy két tizenegyest, egy kiállítást és négy gólt hozó bajnokin győzelemmel búcsúzott erre az idényre hazai közönségétől.   A pápai csapat azzal a szándékkal lépett pályára a péntek kora esti összecsapáson, hogy egy közönségszórakoztató, jó játékkal és természetesen győzelemmel köszöni meg szurkolói egész éves biztatását. Ebben Marton Miklós négy meghatározó játékosára sem számíthatott, Hanzl Máté, Skriba Máté és Nagy Bálint sérülés, Császár Attila eltiltás miatt volt kénytelen távol maradni. Marton edző váratlant húzott a kezdőcsapat összeállításakor, hiszen a kezdőbe nevezte a saját nevelésű hálóőrt, Szigeti Ákost és a szezonban kevés lehetőséghez jutó Szedlacsek Balázst is. A találkozót nagy elánnal kezdte a hazai gárda és mindjárt az első percekben a figyelem középpontjába került Jakab Árpád játékvezető, akinek sípja előbb egy egyértelmű, majd egy vitatható büntetőnél is néma maradt: a második percben Németh Lászlót rántotta le Vastag a tizenhatoson belül, a bíró azonban továbbot intett. Hasonlóan cselekedett Szedlacsek esetében is, a támadó az ötödik perc végén Ujvárival ütközött. Az első negyed óra elteltével aztán már a büntetőpontra mutatott a játékvezető, Böröczky beadása került át a hosszúra, mely Róka kezére pattant. A jogos tizenegyest Szabó Zsolt értékesítette 1-0. Az első félidőben további komoly gólszerzési lehetőség nem is alakult ki. Fordulás után a Videoton is megkapta a maga büntetőjét, Domján labdavesztése után Horváth tört be a tizenhatoson belülre, majd látványosan elesett, amiért következhetett a meccs második tizenegyese. Ezt Lőrincz a balra vetődő Szigeti mellett a kapu jobb oldalába helyezte 1-1. Sokáig nem vezetett azonban a Vidi, hiszen négy perccel később Baldauf beadását Szedlacsek bólintotta a hosszúba, megszerezve ezzel első gólját a harmadosztályban 2-1. Tíz perccel a lefújás előtt megfogyatkoztak a vendégek, Takács Martin Szabó Zsolt felrúgásáért megkapta második sárga lapját, és mehetett az öltözőbe. A 3-1-es végeredményt a 86.percben a sérüléséből visszatérő, csereként pályára lépő Jurik Patrik állította be, aki Somogyi csúsztatását varrta fel a rövid felsőbe. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattak a pápaiak a fiatal fehérváriak felett, külön ki kell emelni Szigeti Ákos és Szedlacsek Balázs teljesítményét, akik tudtak élni a bizalommal, emellett további pozitívum, hogy a sérüléséből felépülő Jurik Patrik góllal tért vissza.

Perutz FC - Videoton II. 3-1 (1-0) Gsz.: Szabó Zs., Szedlacsek, Jurik ill. Lőrincz

Marton Miklós: Megérdemelt győzelmet arattunk, a csapat mindent megtett azért, hogy ezt a mérkőzést megnyerje. Így a bajnokság végére elfogytunk, de egy rossz szavam sem lehet azokra, akik ma pályára léptek. A meccs elején legalább egy tizenegyes elmaradt, de három a magyar igazság, harmadikra befújta a játékvezető. Sajnos a szokásos buta gólunkat megint megkaptuk, de örülök, hogy ebből fel tudtunk állni és megnyertük a számunkra fontos találkozót.

Perutz FC: Szigeti - Bohner, Kozma, Domján, Böröczky - Baldauf, Somogyi, Németh L. (Jurik 76), Farkas, Szabó Zs. (Horváth T. 82)- Szedlacsek (Koncsag 85), edző: Marton Miklós.

Videoton II.: Hársfalvi - Róka, Vastag, Ujvári, Tarnóczi - Pápai (Horváth 39), Takács, Lőrincz, Burka (Laczkó 93), Kojnok - Gruber (Fellner 72), asszisztensedző: Tímár Krisztián. A bajnokság június 3-án 17 óra 30 perces kezdéssel Gyirmóton zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!