A borsosgyőri főutcát is felújítják


2018-05-23 23:17:44  | cikk: HuHa  | 


A borsosgyőri főutcát is felújítják főképe
Kedden kapta meg a munkaterületet a kivitelező és már meg is kezdődött a munka a Borsosgyőr felé vezető úton. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. újabb beruházása 3,9 kilométer hosszú szakaszt érint a Tesco körforgalomtól a mezőlaki leágazóig - tudtuk meg Sindler Pétertől, a Magyar Közút Pápai Kirendeltségének üzemeltetési mérnökétől.
-A projekt hazai finanszírozású, a 2017-2020 közötti keretmegállapodás része, az útfejlesztés bekerülési költsége várhatóan 445 millió forint lesz - közölte a sajtó képviselőivel.
Sindler Péter üzemeltetési mérnök ésa Áldozó Tamás polgármester a helyszínen

A felújítás során a külterületi szakaszon remix technológiával a meglévő burkolatot cementtel és zúzott kővel keverve bedarálják, ez egy szilárd alapot képez a kétrétegű új aszfaltburkolat számára. Belterületen, vagyis Borsosgyőr főutcáján kétrétegű burkolat-megerősítés zajlik majd: ami a profilmarást követően egy kiegyenlítő kötőréteg és egy kopóréteg aszfaltozását jelenti. Ezen túl a belterületi szakaszon 100 méter hosszan teljes pályaszerkezet cserét is végeznek a kivitelezők. Az útpálya 6 méter szélességben újul meg és éppúgy, mint a Kéttornyúlakot is érintő útfelújításnál, az autóbuszmegállókat is újjáépítik.
A munkák megkezdődtek, a hídnál már félpályás lezárás van érvényben, jövő héttől pedig teljes útzár lesz 

A munkálatok itt is forgalomkorlátozással járnak, jövő hét hétfőtől várhatóan két hét időtartamra teljes útzár mellett dolgoznak majd az útépítők a körforgalom és a borsosgyőri Séd utca közötti szakaszon, terelőútként a Kéttornyúlak-Dáka-Pápadereske útvonal használható, a borosgyőriek pedig a Kéttornyúlakot Borsosgyőrrel összekötő önkormányzati úton jutnak el a faluba. A teljes útzár után félpályás lezárásra kell számítani, a kirendeltség munkatársa a közlekedők fokozott óvatosságát és a sebességkorlátozás betartását kérte.
-A külterületi munkák elvégzésére 90 napot, a belterületi munkákra 120 napot kapott a kivitelező, a beruházás várhatóan augusztus, illetve szeptember végére készül el - tudtuk meg Sindler Pétertől.
A beruházással megújul Borsosgyőr főutcája, de városi fejlesztések is zajlanak ezen a szakaszon

A Borsosgyőrre vezető úton több városi beruházás is zajlik majd a közeljövőben - emlékeztetett Áldozó Tamás polgármester a szerdai bejáráson.
-A mi projektünk a MÍG-21-es emlékmű megépítése a körforgalomban, amire megszereztük az építési engedélyt, annak ellenére, hogy sokan dolgoztak ellene. Az engedély pénteken jogerőre emelkedik, így a kivitelező kiválasztása következik. Ezen túl a közlekedésfejlesztési projektünk két eleme is itt valósul meg: településkaput építünk Borsosgyőrön és egy gyalogátkelőhelyet is kialakítunk - ismertette. Hozzátette, szintén városi beruházás keretében a falu Celldömölk felőli végén a járdát is megerősítik és a hagyományos járdalapokkal felújítják.
A két közlekedésfejlesztési projektelem szorosan összefügg a Közút útfelújításával, a munkákat folyamatos egyeztetés mellett végzik.
-Nekünk ez nagyon jó, hiszen azt jelenti, hogy az állami utak megújítása a belterületi utak egy részének megújításával jár együtt. Elmondhatjuk, hogy a kéttornyúlaki főutca után a borsosgyőri főutca is megépül és közben a pápai főutcát is építjük. Valamennyi nagyon fontos városi gyűjtőút, fontos szakasza a saját közlekedési hálózatunknak - emelte ki a városvezető.
Mint ismeretes, Borsosgyőrön az idén már zajlott városi fejlesztés, a közelmúltban vágta ki a Városgondnokság az elöregedett, rossz állapotú fákat a főutca mentén, s már a pótlásuk is megtörtént, rendezett, egységes képet varázsolva a faluközpontnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!