Nyílt napok a Bartókban - közeleg a beíratás


2018-05-20 22:05:44  | cikk: ha  | 


Nyílt napok a Bartókban - közeleg a beíratás főképe

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában hagyománya van a nyílt napoknak, amikor az érdeklődők betekintést nyerhetnek az intézményben folyó munkába. Horváth Adrián igazgató elmondta, hogy ezúttal is mind a hangszeres, mind a szolfézsórákra beülhettek a szülők és a gyerekek. Azért egy kis extra programmal is kedveskedtek a látogatóknak: a zeneiskolai tanszakok tanárai egy-egy rövid darabot játszottak, így mutatva be a hangszert - és a pedagógusokat is megismerhették a résztvevők.
A koncerten az érdeklődők a tanárok és néhány növendék közreműködésével megismerkedhettek a hegedű, cselló, gitár, fuvola, klarinét, szaxofon, trombita, kürt, harsona, zongora hangjával. Rövid, népszerű dallamok csendültek fel, néhány meseszignál és népdal azonnal ismerős volt a gyerekeknek.

A gyerekeket elvarázsolta a hangszerbemutató

Horváth Adrián igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy idén szigorúbban veszik a beiratkozás időpontját. Június 12-13-14-én 10-12 óra és 14-18 óra között várják a jelenlegi és a leendő növendékek szüleit, ezen a három napon lesz lehetőség a beíratásra. - Szerencsére nagyon sokan érdeklődnek a zenetanulás iránt, ezért szeretnénk már nyár előtt látni, hogy melyik hangszerre hogyan alakul a jelentkezés. Így nem szeptember közepére készül el az órarend, hanem már tanévkezdésre, s a családok is könnyebben tudják szervezni a különórákat és egyéb elfoglaltságokat a zeneiskolai időpontok ismeretében. Természetesen lesz pótbeíratás szeptemberben, de csak azokra a tanszakokra, ahol maradt szabad hely - mondta az igazgató. Az új növendékeket felvételi elbeszélgetés és néhány egyszerű ritmusgyakorlat várja, amely segíti, hogy minden diák a számára legmegfelelőbb hangszert válassza.

A gitár az egyik legnépszerűbb tanszak

Jelenleg több mint háromszáz diák tanul a Bartókban, egyre javuló feltételek mellett, tette hozzá Horváth Adrián. A zeneiskola működését segíti többek közt a Kodály-program, az első körben kapott az intézmény egy pianínót, a második körben érkezik egy újabb ilyen hangszer, valamint ötmillió forint értékben egyéb zeneszerszámokat kap az iskola. - A támogatás segíti, hogy a hozzánk beiratkozó gyerekeknek nem kell hangszert vásárolniuk, mert ezt tudjuk biztosítani - mondta az igazgató.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!