A kiállítás megpecsételte a Perutz sorsát


2018-05-20 13:45:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A kiállítás megpecsételte a Perutz sorsát főképe
Viszonylag szokatlan időpontban, vasárnap 11 órai kezdéssel találkozott közvetlen riválisával az NB III-as labdarúgó bajnokság 28. fordulójában a Perutz FC. A hetedik helyen álló bakonyaljaiak a hatodik helyezett Puskás Akadémia II-höz utaztak. Hat veretlenül (négy győzelem, két döntetlen) megvívott bajnoki után meccselt a Puskás a Pápával, utóbbi viszont elég hullámzó teljesítményt nyújt, legutóbbi hat meccsének mérlege három győzelem, három vereség, ráadásul a Perutz tavasszal továbbra is szerzett pont nélkül szerénykedett idegenben.
Pápai szempontból jól indult a meccs, hiszen a félidő derekán Böröczky Bálint góljával megszerezte a vezetést a Perutz, a bal oldali védő jó ütemben érkezett egy pontrúgásra és a hálóba fejelt 0-1. A 39. percben az albán utánpótlás válogatott labdarúgó, Latifi Lirodon találatával egalizáltak a hazaiak, a légiós egy szélről bepasszolt labdát értékesített 1-1. A meccs fordulópontját a 40. percben Császár Attila kiállítása jelentette, a pápaiak belső védőjét azonnali pirossal küldte le Kulcsár Katalin játékvezető, amiért szerinte szándékosan ellenfele vádlijába talpalt. Hamar kamatoztatta emberelőnyét a Puskás, hiszen három perccel később egy beadást Latifi bólintott a kapuba 2-1. A folytatásban sem tudták Latifit tartani, aki az 51. és 64. percben két bombagóllal már mesternégyest jegyzett. Az 5-1-es végeredményt Tóth átlövésből állította be a 81. percben.

Puskás Akadémia II - Perutz FC 5-1 (Gsz.: Latifi 4, Tóth ill. Böröczky)

Marton Miklós: A kiállításig egyenrangú ellenfelei voltunk a Puskásnak, miután tíz emberre fogyatkoztunk, már nem tudtuk felvenni a ritmust. El kell ismerni, megérdemelten nyertek a jó napot kifogó hazaiak, akik a második félidőben távoli bombagólokkal tartották otthon a három pontot.

Puskás Akadémia II.: Tóth B. - Vega (Mim 67), Daróczi, Latifi (Vörös 69), Kovács, Radó, Keszi, Deutsch, Madarász (Komódi 74.), Tímári, Tóth K., vezetőedző: Bojan Lazic.

Perutz FC: Sánta - Böröczky, Kozma, Császár, Bohner - Somogyi, Baldauf (Horváth 83)- Farkas (Udvardi 61), Iványi (Domján 46), Németh - Szabó Zs., vezetőedző: Marton Miklós. 

A pápai csapathoz kapcsolódó hír, hogy a hazai szezonzárót az ellenfél kérésére az előzetesen kiadottól eltérően két nappal korábban - vasárnap helyett pénteken - játssza, a Videoton II. elleni találkozó május 25-én 18 órakor kezdődik a Perutz stadionban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!