Kávéfestmények a Huszár Közösségi Házban


2018-05-19 18:28:06  | cikk: Babos Petra  | 


Kávéfestmények a Huszár Közösségi Házban főképe
Az ifjú tehetség, Fülöp Krisztina képeiből nyílott kiállítás a Huszár Közösségi Ház emeleti nagytermében.
Fülöp Krisztina nevéről már nem először hallhatott a közönség, hiszen már volt kisebb kiállítása a JMSZK-ban. A fiatal diáklány 1995. november 29-én született Pápán. Hét éve kezdett el rajzolni, kezdetben csak a szabadidejében. Érettségit a Pápai Gazdasági Szakközépiskolában szerzett, ahol rajzból is vizsgázott. Ezt követően 2014-ben Pápán pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítést szerzett, ami annyira nem vonzotta, mint a festészet. Tanárai Ughy Miklós, Borbély Lajos és Drabant András voltak.
Jelenleg a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatója Szombathelyen, ahol harmadik éve grafikai és festészeti tanulmányait folytatja.
Munkáinak többsége pasztellel készül, de sokat fest akrillal is, papírra és vászonra egyaránt, 2017 óta pedig egy különleges technikával is dolgozik, instant feketekávéval is fest. Születése óta Bakonyjákón él, nagyon szeret a szabadban festeni.
Krisztina mind mondta, kisgyermek kora óta rajong a festésért.
-A most kiállított képeim között pasztellel és kávéval készült képek találhatók. Az alkotások csendéletet és tájképet, virágot ábrázolnak. Nagyon szeretek kávéval dolgozni, amelyet egy ciprusi művésztől lestem el - mesélte a művészhölgy.
Krisztina nemrégiben a Jókai-emlékévhez kapcsolódva elkészítette a Közgáz kerítésén látható molinó illusztrációit. A fiatal boldogan vállalta az iskola felkérést, miszerint ő rajzolta meg az illusztrációkat, amely nagy megtiszteltetés volt számára.
A kiállítást Drabant András művésztanár nyitotta meg, aki gratulált és tovább bíztatta a fiatal lány az alkotásra.
A tárlat július 6-ig tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!