Tilosban parkolnak a járművek a Jókai utcán


2018-05-19 09:54:30  | cikk: HuHa  | 


Tilosban parkolnak a járművek a Jókai utcán főképe
Nemcsak a közlekedési szabályokat sértik meg azok, akik a Jókai utca újraaszfaltozott szakaszán a megállni tilos tábla ellenére parkolnak, de akadályozzák a további munkavégzést is - hívta fel az autósok figyelmét tegnap Unger Tamás alpolgármester a helyszínbejáráson, és arra kérte a járművezetőket, hogy ne hagyják autóikat a Jókai utcán, ha ott a táblák tiltják a megállást.
A járdákat még ki kell javítani, a parkoló járművek akadályozzák a munkát

Mint ismeretes, múlt hét végén nyitotta meg a kivitelező a Jókai utca Március 15. tér és Szalmavári utca közötti területét miután befejeződött a kopóréteg behúzása. Munka azonban még maradt ezen a szakaszon is, hiszen a szegélycserék miatt megsérült járdafelületeket ki kell javítani.
-Ezen a szakaszon továbbra is érvényes a 30 km/h-ás sebességkorlátozás és a parkolás is korlátozott. Erről a megállni tilos táblák tájékoztatják az autósokat. Arra kérjük a járművezetőket, hogy a munkavégzés idején ne parkoljanak ezen a szakaszon, hiszen a szegélyek melletti járdafelületek helyreállításához a parkolókat az úttest felől is meg kell közelíteni, ez pedig a parkoló járművek miatt lehetetlen - figyelmeztetett. Hozzátette, ha nincs munkavégzés, a kivitelező felszabadítja a parkolókat.
Albert Henrietta beruházási ügyintéző és Unger Tamás alpolgármester a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit

A Szalmavári utca és a Budai Nagy Antal utca között szintén problémát okoznak a tiltás ellenére behajtó és ott parkoló gépjárművek. Az útszakaszon mindkét irányból behajtani tilos tábla van kihelyezve, oda csak a célforgalom hajthat be, de a lakóknak a saját ingatlanjukon kell parkolni, az ügyintézés miatt érkezőknek pedig mielőbb el kell hagyniuk a munkaterületet - emlékeztetett Albert Henrietta, a városfejlesztési osztály beruházási ügyintézője. Közölte, a csapadékvíz-elvezető hálózat megújítása után jövő héttől a kivitelező ismét nagy erőkkel vonul fel a területre, folytatják a szegélyépítéseket és megkezdik az útpályaszerkezet és a parkolóállások alépítményeinek kialakítását.
A jövő héttől ismét nagy munkagépek dolgoznak a területen, a behajtó, parkoló járművek akadályozzák a kivitelezést

-Várhatóan a hét második felében a térköves járdák felületképzése is megkezdődik - tájékoztatott, kiemelve, a munkálatok idején ismét nagy munkagépek, teherautók dolgoznak a területen, az utcában parkoló járművek pedig akadályozzák a kivitelezés előrehaladását és növelik a balesetveszélyt.
-Arra kérjük a gépjárművezetőket, hogy csak az hajtson be az utcába, akinek feltétlenül szükséges, de dolga végeztével ő is mielőbb hagyja el a munkaterületet a Zrínyi utca irányában - fogalmazott a beruházási ügyintéző.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!