Mindennapi hősök a vásznon - alkotói pályázat a tűzmegelőzési bizottságnál


2018-05-16 19:08:49  | cikk: Babos Petra  | 


Mindennapi hősök a vásznon - alkotói pályázat a tűzmegelőzési bizottságnál főképe
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett, melynek eredményhirdetését nemrégiben tartották a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is közzé tette alkotói pályázatát óvodások, általános és középiskolások részére. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem, amelyet a tűzoltói hivatás és egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehetett bemutatni. A megmérettetésre pápai gyerekek is neveztek szép számmal. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen négyszáznál is több alkotás érkezett.
Rendesné Sebő Gabriella tűzoltó alezredes, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Polgári Védelmi felügyelője elmondta, a felmenő rendszerű kétfordulós pályázatban több pápai gyermek vett részt négy korcsoportban.
A pályázat bírálóbizottságának tagjai voltak Hegyeshalmi László festőművész, a Művészetek Háza igazgatója, Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes, valamint Szolgainé Soós Gabriella tűzoltó alezredes, hivatalvezető, akik többek között értékelték a kreativitást, az esztétikát, a tűzvédelmi szakmai szempontokat is.
Az óvodások közül különdíjat kapott Fodor Csongor, a Nátuskerti Óvodából.
A 11 és 14 évesek között az első három helyen végzett Piriti Rebeka, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, illetve Dan Bettina Kata, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából.
A Művészetek Háza különdíját vehette át Bíró Panna, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából. Vers kategóriában az első három helyre került Szabó Jázmin, Szalai Fanni és Mocskonyi Réka, mindhárman a Tarczy Lajos Általános Iskolából.

Szabó Jázmintól megtudtuk, nagy örömmel vett részt a pályázaton, hiszen nagyon szeret verset és mesét is írni. A kislány elmondta, a vers a tűzmegelőzéséről, a mese pedig arról szól, hogy egy tűzoltó megmenti az emberek életét. Jázmin úgy gondolja, jó érzés lenne az országoson is elérni helyezést, de ennek is már nagyon örül.
Piriti Rebeka nagyon szeret rajzolni, tanára bíztatásra indult el a pályázaton. Ő egy tűzoltót festett le vízfestékkel, aki éppen egy lángoló épületet olt el. A fiatal lány reméli, az országoson is jól szerepel majd, bízik benne, hogy az első tízben benne lesz ő is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!