Bibliai történetek elevenedtek meg az ökumenikus napi rajzpályázaton


2018-05-15 20:26:52  | cikk: Babos Petra  | 


Bibliai történetek elevenedtek meg az ökumenikus napi rajzpályázaton főképe
A VIII. Pápai Ökumenikus Nap kapcsán negyedik éve hirdettek rajpályázatot a történelmi felekezetek. Az előző évek sikerein felbuzdulva idén több mint 160 szebbnél szebb pályamunka érkezett az óvodás és iskoláskorú gyerekektől. Az alkotások a mai naptól tekinthetőek meg a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában péntekig, majd hétfőn, az Ökumenikus Napon az Esterházy-kastélyban.
A megjelenteket Márkus Mihály református lelkipásztor köszöntötte, majd Kerpel Péter művésztanár, a zsűri egyik tagja nyitotta meg a színes és egyedi tárlatot, aki gratulált minden résztvevőnek, s elmondta, a munkákon látszik, hogy a gyerekek nagy örömmel és szívesen festenek, rajzolnak, ezért öröm volt nézegetni a képeket, amelyek árulkodnak arról, hogy olvassák a Bibliát. Szemet gyönyörködtető a sokszínűség is, hiszen minden kép egyedi.
A rajzpályázatra az alsó tagozatosok kedvenc bibliai történetüket vetítették papírra, a felsősök pedig a megadott történetből választhattak. A legjobb alkotásokat pünkösdhétfőn, az ökumenikus napon jutalmazzák.

A tárlatmegnyitón a Bartók Béla AMI diákjai működtek közre gitáron.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!