A versenyzőké volt a Lovasmajális harmadik napja


2018-05-13 15:16:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A versenyzőké volt a Lovasmajális harmadik napja főképe
A kilencedik alkalommal megrendezett Lovasmajális, záró, harmadik napján a versenyzőké volt a terep. A vasárnapi alkalom délelőttjén a díjlovagló számokat tartották, délután pedig különböző kategóriákban és korosztályokban díjugratást rendeztek. A Lovasmajális programjában először kapott helyet a díjlovaglás, ennélfogva az érdeklődésre sem lehetett panasz, összesen 38-an neveztek. A díjlovaglás a lovassport magas követelményű válfaja, célja: harmonikus idomítás által a ló kiegyensúlyozott atlétává történő fejlesztése, valamint a ló alkatának és képességeinek harmonikus kifejlesztése.
- Díjlovagló versenyünk a Nyugat-Magyarországi Magyar Imre Regionális Díjlovagló Bajnokság első fordulója is egyben - mondta el érdeklődésünkre Kocsis László versenyigazgató. - A bajnokság célja a díjlovaglás népszerűsítése, színvonalának emelése, a gyermek és utánpótlás versenyzők versenyzési lehetőségeinek bővítése, felkészülési lehetőség biztosítása, magasabb szintű versenyekre. A verseny hat fordulóból és egy döntőből áll, Pápa mellett Keszthely, Sárvár, Segesd, Győr és Nagycenk szerepel a helyszínek között. Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megye főleg kezdő lovasai látogattak el hozzánk.
A díjlovagláshoz hasonlóan a díjugratásra is sokan neveztek, 70 felett volt az indulók létszáma a 90 centiméteres akadálytól egészen a 120-ig, utóbbi kategória a Bőhm Róbert emlékverseny nevet viselte.
- Már a délelőtt folyamán is születtek dobogós pápai helyezések, és biztos vagyok benne, hogy versenyzőink a díjugrató pályán is megállják majd a helyüket, jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, bízom benne, hogy senki sem távozik majd keserű szájízzel. Úgy gondolom, szervezőként nekünk sem lehet okunk panaszra, hiszen a három nap összegzéseként elmondhatom, hogy jól sikerült az idei rendezvényünk, igaz a nulladik napon az iskolások kevesebben voltak a vártnál, ez a különböző kirándulásokkal magyarázható, de a szombati napon a show műsoraink sok érdeklődőt vonzottak, jól szórakozott a közönség. A vasárnapi nap inkább a szakmának szól, de itt sem lehet okunk panaszra.

Eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!