Nyolcadik alkalommal szervezik meg az Ökumenikus Napot Pápán


2018-05-12 12:07:52  | cikk: Babos Petra  | 


Nyolcadik alkalommal szervezik meg az Ökumenikus Napot Pápán főképe
Nyolcadik éve szervezik meg Pápán, pünkösdhétfőn az Ökumenikus Napot, melynek új helyszíne az Esterházy-kastély udvara lesz.
Márkus Mihály református lelkész a program kapcsán elmondta, a rendezvény 10 órakor floorball kupával indul. A 14 órakor kezdődő megnyitót követően egyházi intézmények csoportjai lépnek majd fel a színpadon, és idén is meghirdették a hat templomot érintő örömfutást is a belvárosban. Újdonságként egy 3 kilométeres futóverseny is lesz, melyre a helyszínen lehet majd nevezni korosztályok szerint.
-A rendezvényhez kapcsolódik az Ökumenikus Napi Bibliatörténet-mondó verseny is, valamint a gyermekrajz-pályázat is hasonlóan az előző évekhez. A pályaműveket művésztanárokból álló szakavatott zsűri bírálja majd el, a legjobb munkákat pedig díjazni fogjuk pünkösdhétfőn. A rajzokból kiállítást rendezünk be a katolikus iskola aulájában, melynek megnyitóját kedden délután tartjuk majd. Az Esterházy-kastély termeiben a gyermekeket játszóház is várja. A rendezvény elmaradhatatlan része a biblia ételkóstoló, ahol bárki ingyenesen megízlelheti a korabeli ételeket. Az istentisztelet negyed hatkor kezdődik a kastély udvarán, majd közös énekléssel zárul a rendezvény. Eső esetén a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulája és termei adnak otthont a programnak - tudtuk meg Márkus Mihálytól, aki hozzáfűzte, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!