Nyílt nap a mentőállomáson


2018-05-11 20:24:02  | cikk: Babos Petra  | 


Nyílt nap a mentőállomáson főképe
Gyermekzsivajtól és szirénától volt ma hangos a Pápai Mentőállomás, hiszen a 70 éve alakult országos mentőszolgálat alakalmából nyílt napra invitálták az érdeklődőket.
Az Országos Mentőszolgálat elődje, 1887. május 10-én alakult meg Budapesten Önkéntes Mentőegyesület néven, Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ben állami feladattá vált, amikor május 10-én megalakult az Országos Mentőszolgálat. Azóta minden év május 10-én ünneplik a Mentők Napját Magyarországon. Ez alkalomból szervezett nyílt napot a pápai mentőállomás az óvodásoknak és a kisiskolásoknak. A programra közel háromszáz kisgyermek és felnőtt látogatott el, akik betekintést nyerhettek a mentők munkájába, megtekinthették az autókat és a jól felszerelt eszközparkot is. de megismerkedtek az újraélesztés helyes technikájával és a Lucas 2 életmentő készülékkel is.
Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője elmondta, hosszú évek óta hagyomány, hogy a mentőszolgálat megalakulásának évfordulójához kapcsolódóan nyílt napra várják az érdeklődőket.
-Nagy örömünkre évről évre sokan ellátogatnak a nyílt napunk kicsik és nagyok egyaránt. A gyerekeket legjobban a mentőautók érdeklik, arra szívesen beülnek, megnézik az eszközparkunkat - emelte ki a mentőállomás vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!