Új aszfaltot kapott a Vaszari út


2018-05-11 08:15:19  | cikk: HuHa  | 


Új aszfaltot kapott a Vaszari út főképe
Márciusban kezdődött meg a kivitelezés és a jövő héten már a műszaki átadás folyamata indul meg a Vaszari út burkolatának megújítását célzó beruházás keretében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai forrású, 2017-2020. közötti keretmegállapodása részeként megvalósult fejlesztés a Vaszari út közel 2 km-es szakaszának javítását célozta, a tervezési szakasz a Győri úti kereszteződéstől a Pápa Bázisreptérig tartott.
Sindler Péter, Áldozó Tamás és Venczel Csaba a Vaszari úti beruházásnál

Sindler Péter üzemeltetési mérnök a helyszínen a sajtó érdeklődésére a projekt részleteit ismertette. Mint mondta, a nettó 125 millió forintos útfelújítás során a belterületi szakaszon 6 méter szélességben új aszfalt kopóréteget kapott a burkolat 4-6 cm változó vastagságban, a külterületen pedig két réteg aszfaltot húztak az útpályára: a kiegyenlítő kötőréteg 2-8 cm vastagságú, a kopóréteg pedig 4 cm-es.
-Összesen 1000 köbméter aszfaltot használt fel a kivitelező, 1300 méter hosszon pedig árokprofilt alakított ki. Ezen túl megújultak a forgalomtechnikai táblák, tartós útburkolati jelekkel láttuk el az érintett szakaszt és beruházás részeként zúzott köves padka is készült - ismertette a projekt műszaki tartalmát.
Megújult az útburkolat, a padka, új útburkolati jeleket és forgalomtechnikát kapott a Vaszari út 

A Vaszari út felújítása már nagyon indokolt volt, nemcsak az átmenő forgalom, hanem az itt élők közlekedésbiztonságának érdekében - erősítette meg Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője. Kifejtette, a nagy gépjárműterhelés miatt az útburkolat erősen leromlott, különösen azóta, hogy a Bázisreptér ismét működik. A képviselő több Vaszari úti lakótól kapott visszajelzést az útfelújítással kapcsolatban, ezeket az észrevételeket továbbította a beruházás bonyolítója felé. A képviselő arról is szólt, míg korábban az itt lakók úgy érezhették, hogy ez a terület szinte nem is a város része, az elmúlt években számos fejlesztés történt és élhetőbbé, komfortosabbá tette a városrészt.
-A közelmúlt járdafelújításai és a tervezett beruházások: a csapadékvíz-elvezetés megoldása, a kerékpáros közlekedés infrastrukturális fejlesztése, a Téglagyári úti sportcentrum megépítése, a Schwenczel rét átrendezése csak erősíti, hogy jó itt élni - fogalmazott.

Erről szólt Áldozó Tamás polgármester is, aki elmondta, az elmúlt évek járdafelújításai közel 2 kilométer hosszú új járdafelületet eredményeztek a városnak ezen a részén, az önkormányzat 35 millió forintot költött erre a célra. Megemlítette azokat a TOP-os projekteket is, melyek a Téglagyári út-Vaszari út környékét érintik. Így a közlekedési infrastruktúra fejlesztését célzó beruházást, ami egyrészt a terület kapujában - a Téglagyári út-Várkert utca csomópontban - egy körforgalom kialakítását jelenti, másrészt annak a kerékpáros nyomvonalnak és kerékpárútnak a megépítését, mely a körforgalomtól kezdődően a repülőtér bejáratáig fut majd.
-A barnamezős beruházás keretében a Schwenczel rétből közpark lesz, a kialakítandó záportározó a csapadékvíz elvezetés problémáira ad megoldást és egy rekreációs, atlétikai sportközpont létrehozását is tartalmazza a projekt.
A felújítás a Győri úti kereszteződéstől a reptérig tart

A Vaszari úti útfelújítás kapcsán kiemelte, minden útfelújítás nagyon fontos, melyet a Magyar Közút végez a város területén, hiszen ezek az országos fenntartású utak a helyi közlekedésnek is fontos elemei.
-Ha ezeket összeszámoljuk a rendkívüli kormánytámogatásból megépített és még megépülő utakkal, akkor egy olyan nagyságrendű beruházás-sorozatról beszélünk, amire nagyon régen nem volt példa a városban.
Hozzátette, a Vaszari út felújítása a reptér miatt is nagyon jelentős beruházásnak minősül, hiszen a megnövekedett hivatásforgalom nagyon nehezen működött a régi, rossz minőségű úton és meglehetősen furcsa volt, hogy több tíz milliárd forint forrást költ az állam a repülőtérre, miközben ez a rövid útszakasz vállalhatatlan állapotú.
Áldozó Tamás hangsúlyozta, az útfelújítással a Magyar Közút és a város elképzelései szinkronban voltak, de az állami fenntartású utak kezelőjével más beruházások kapcsán is nagyon jó az önkormányzat együttműködése.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!