Tűzoltóbajnokság katonáknak


2018-05-10 22:52:32  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Tűzoltóbajnokság katonáknak főképe
Második helyen végzett a Magyar Honvédség huszadik katonai tűzoltóbajnokságának csapatversenyén az MH Pápa Bázisrepülőtér legénysége. Az elméleti és gyakorlati feladatokat is felvonultató háromnapos megmérettetést a pápai légitámaszponton rendezték meg.

A verseny végén egyénileg és csapatszinten egyaránt gazdára talált a legjobbaknak járó első három helyezés, illetve különdíjakat is átadtak. Az előbbi kategóriában az MH Anyagellátó Raktárbázis csapatát erősítő Tarnóczki Tibor közalkalmazott zárt az élen, míg a kollektívák versenyében az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis legénysége diadalmaskodott. A 2018-as katonai tűzoltóbajnokság zárásaként a honvédség lánglovagjai bemutatták egy MiG-21-es vadászrepülőgép oltásának szimulációs gyakorlatát.

Gangler László ezredes, a házigazda légikikötő parancsnoka hangsúlyozta, a repülés nem veszélytelen tevékenység, előfordulhatnak balesetek, sérülések, ezért a pápaihoz hasonló bázisokon különösen fontos a személyi állomány felkészültsége az emberi élet és a létesítmények megóvása terén. Hozzátette, a repüléssel kapcsolatos vészhelyzetek elhárításában a tűzoltók számítanak az úgynevezett első reagáló erőnek, ők érnek elsőként a helyszínre, ezért mindig a szakmájuk csúcsán kell állniuk. Gangler László megjegyezte, a kor színvonalát követve mindig a legmodernebb tudással rendelkező biztonságtechnikai mérnökök állítják össze a katonai tűzoltóbajnokság anyagát. Rendre igyekeznek valami újdonsággal színesíteni a megmérettetést, ezúttal az oxigénpalackos lélegeztetőberendezéssel történő mentés volt ilyen elem.

Papp László főtörzsőrmester, az MH Pápa Bázisrepülőtér gárdájának vezetője elárulta, minden évben a fizikai felméréseken legjobban teljesítő katonákkal vágnak neki a többnapos versenynek. Mint mondta, az eredményes szerepléshez az elméleti tudnivalók ismeretén túl természetesen nagy szükség van a kiemelkedő gyakorlati felkészültségre és erőnlétre.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!