Járási történelem verseny a Tarczyban


2018-05-10 21:26:19  | cikk: Babos Petra  | 


Járási történelem verseny a Tarczyban főképe
Tizenegyedik éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a hagyományos történelmi versenyét.
A megmérettetésre a pápai és a járási általános iskolák felső tagozatosait várták, évfolyamonként 2-2 diákot nevezhettek az oktatási intézmények. Az idei versenyre 38 tanuló fogadta el a meghívást. A szervezők Rostáné Horváth Ida és Laukóné Berky Gyöngyi, a Tarczy pedagógusai voltak.
-560 éve választották meg Hunyadi Mátyást Magyarország királyává. Az 5. és 6. évfolyam feladatait részben ennek jegyében állították össze, míg a 7. és 8. osztályosok az I. világháborúra, s annak hőseire emlékeztek. A feladatok között szerepelt totó, évszámos torpedó, térkép, képfelismerés, fogalomtár, szófelhő, szöveg-kiegészítés, keresztrejtvény és szövegértés is- hangsúlyozta Rostáné Horváth Ida.
Évről évre az a szervezők célja, hogy a történelem iránt érdeklődő, tehetséges diákok számára játékos változatos, ugyanakkor tartalmas feladatokon, feladványokon keresztül élővé tegyék az iskolai keretek között elsajátított tananyagot, és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a tanulók számot adhassanak a tanév során megszerzett tudásukról.
-A verseny fontos feladatának tekinti a nemzeti identitástudat elmélyítésének elősegítését, a magyar és az egyetemes történelemmel kapcsolatos ismeretek rendszerezését, valamint a járás iskolái közötti kapcsolat ápolását- tudtuk meg Rostáné Horváth Idától.
A feladatlapokat a szervezők és a felkészítő pedagógusok javították. A legügyesebbek oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Képek:

5.o. I. Péter Zsófia Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Pápakovácsi
II. Orbán Zsófia Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Pápakovácsi
III. Róka Zsombor Szent István Pápa
III. Grőber Barnabás Erkel Pápa

6.o. I. Töreki Csenge Szent István Pápa
II. Kiss Dániel Szilárd Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Pápakovácsi
III. Harmath Lilla Krisztina Német Nemzetiségi Pápakovácsi

7.o. I. Hauber Henrik Szent István Pápa
II. Érsek Alexandra Tarczy Pápa
III. Eszes Patrik Szent István Pápa

8.o. I. Nagy Ákos Erkel Pápa
II. Horváth Bálint Bánki Donát Ált. Isk. Lovászpatona
III. Könyves Kitti Lizett Weöres Pápa
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!