Kisközösségek évadvégi kiállítása a színházépületben


2018-05-10 20:33:48  | cikk: Babos Petra  | 


Kisközösségek évadvégi kiállítása a színházépületben főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ fenntartásában működő kisközösségek éves alkotói munkájából nyílt tegnap tárlat a színházépület emeleti előterében. A kiállítás a Közösségek hete a Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás című országos rendezvénysorozat elemeként valósult meg.
A szép számban megjelenteket Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója köszöntötte, aki mint mondta, a közösségi tér, a munka lételemét jelenti, hiszen a közművelődés teljes tevékenységi területe, minden célja és törekvése kizárólag a közösségek oldaláról értelmezhető.
-Elmondhatjuk tehát, hogy a mi közösségei tereinkben, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban élénk és színes közösségi élet zajlik. Négy intézményegységünkben ötven közösség ténykedik, a csatolt településrészeken közösségi házainkban további tizennégy. A társadalmi aktivitás növelése, az önálló cselekvőképesség, a települések életében való fokozott közösségi szerepvállalás irányába mutat. Közösségfejlesztő munkánk közé sorolható a Huszár Közösségi Házban 2016-ban, az NMI szervezésében lezajlott közösségi tervezési tréning is, mely új módszertani eszköznek tekinthető, és amellyel a közeljövő közösségépítési munkájában élni is szeretnénk - mondta Szabadkai Verita, majd hozzátette, reméli, a közösségeik velük tartanak majd ebben a nem könnyű, de rendkívül szép munkában.
A kiállítást Dóri Éva, a Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás projekt szakmai vezetője, az NMI Művelődési Intézet Kiemelt Programok Igazgatósága tagja nyitotta meg az érdeklődő közönség előtt. Mint mondta, ezen a kiállítás megnyitón, cselekvő közösségek munkáit láthatjuk, az ő tevékenységüket mutatják be. Több olyan működő közösségről beszélünk, akik egyrészt a művelődési intézményhez kötődnek, másrészt pedig a településhez kötődnek, illetve egy térségi kitekintést is adnak, amely további együttműködéseket feltételez.
A kiállításon bemutatkozott a Bakancsos Természetjárók Köre, az Éremgyűjtők Köre, a Felnőtt Bélyeggyűjtő Szakkör, a Képzőművész Kör, Tűsarok Foltvarró Klub, a Sámán Makett Klub és a Várostörténeti Honismereti Kör is. A tárlat május 25-ig tekinthető meg a JMSZK-ban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!