Aszfaltozzák a Jókai utcát


2018-05-10 17:41:39  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltozzák a Jókai utcát főképe
A második réteg aszfaltot húzzák be ma és holnap a Jókai utca belváros felőli szakaszán, a Március 15. tér és a Szalmavári domb között. A munkálatok ma reggel a páros oldalon kezdődtek, délután pedig már a páratlan oldalon dolgoztak a kivitelezők. Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, a múlt héten az aknák és egyéb szerelvények szintre emelését elvégezték, így megkezdődhetett a 4 cm vastag kopóréteg kialakítása.
A páros oldalon kezdték az aszfaltozást, délután már a páratlan oldalon is dolgoztak

A tervek szerint az aszfaltozás holnap délutánra befejeződik, ezt követően műszaki ellenőr javaslata alapján döntenek az út megnyitásáról és a további forgalomkorlátozásról.
-Amennyiben nincs akadálya az út megnyitásának, a kivitelező szombaton délután feloldja a behajtási tilalmat és megnyitja a Szalmavári utcát is. Ez azt jelenti, hogy megindulhat a kétirányú forgalom a Március 15. tér felől a Szalmavári utca felé és a belváros is megközelíthető lesz a Szalmavári utca irányából a Jókai utcán keresztül - jelentette be a kivitelező által közölteket Unger Tamás. Az alpolgármester hangsúlyozta, a szakaszon 30 km/h-ás sebességkorlátozás lesz érvényben és még az útburkolati jelek sem készülnek el, így fokozott óvatossággal kell közlekedni, de már be lehet hajtani a Jókai utcába az iskola és a kórház megközelítéséhez.
Szombaton délután megnyílhat a Szalmavári utca és a Jókai utca belváros felőli szakasza

A most aszfaltozott szakaszon lesznek még további munkák, így például a szegélyek cseréje során megsérült járdaburkolatok helyreállítása is megtörténik - tudtuk meg a városfejlesztési osztály vezetőjétől. Molnár István arról is szólt, az utca Csóka felőli részén továbbra is teljes útzár mellett építkeznek. Ott a csapadékvíz elvezetők kiépítése már megtörtént, a járdák, zöldfelületek, parkolók szegélyének kialakítása folyik mindkét oldalon. Unger Tamás alpolgármester arról tájékoztatott, a Pápai Vízmű jelezte, hogy még néhány szennyvízbekötés cseréjét el kell végezni a Szalamvári utca és a Budai Nagy Antal utca között, így addig az útfelújítási munkák szünetelnek.
-A vízmű 10 napot kapott a munkák elvégzésére, ezt követően folytatódhatnak az útrekonstrukciós munkák. Információink szerint ez a 10 nap elegendő lesz a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos munkákra - jelentette ki.
A Szalmavári utca és a Budai Nagy Antal utca között továbbra is teljes útzár mellett dolgoznak

A második építési szakaszon tehát továbbra is teljes útlezárás van érvényben, de a már leaszfaltozott terület is munkaterületnek számít.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!