Járási tanulmányi verseny idegennyelvekből


2018-05-09 20:45:09  | cikk: Babos Petra  | 


Járási tanulmányi verseny idegennyelvekből főképe
Huszonöt éve hagyomány már a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, hogy megrendezik a város és a környéke 5. és 6. osztályosainak az angol, német tanulmányi versenyt.
A megmérettetés idén is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen több mint 50 diák vett részt 11 iskolából. Szücs Judit, az idegennyelvi-munkaközösség vezetője, a verseny szervezője elmondta, először csak német nyelvből versenyezhettek a diákok, majd angolból is megmérettethették magukat, hiszen a városban sokan tanulják ezt a nyelvet.
-A mai versenyre a legjobbak kerültek be, hiszen egy írásbeli forduló előzte meg a szóbelit. A diákok két korcsoportban versengtek egy-egy két tagból álló szakavatott zsűri előtt. A feladatok hasonlóak voltak a nyelvvizsgához, rövid beszélgetés után egy képről kell leírást adni. Az írásbeli fordulón a nyelvhelyességre helyeztük a hangsúlyt, a szóbelin pedig elsősorban a kommunikációra és a kiejtésre - tudtuk meg Szücs Judittól.
A legjobbakat oklevéllel és könyvutalvánnyal jutalmazták.

Képek:

Első helyezettek:


Német nyelv 5. osztály I. kategória: Ligeti Zoltán (Csót)

Német nyelv 5. osztály II. kategória: Nagy Botond (Munkácsy)

Német nyelv 6. osztály I. kategória: Bogdán Rebeka (Erkel)

Német nyelv 6. osztály II. kategória : Takács Anna (Munkácsy)

Angol nyelv 5. osztály I. kategória: Tóth Petra Pálma ( Weöres)

Angol nyelv 5. osztály II. kategória: Gáncs Janka Hanna (Tarczy)

Angol nyelv 6. osztály I. kategória: Farkasdy Evelin (Tarczy)

Angol nyelv 6. osztály II. kategória : Derdák Jázmin (Tarczy)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!